Спартак тресна дубъла на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:11 / 19.02.2015
2427
Спартак записа първа победа в контролните срещи от своята подготовка. "Гладиаторите" надиграха с 2:1 Ботев U21 на базата на "канарчетата" в Коматево.

Срещата премина сравнително равностойно с поделени моменти на превъзходство и на двата отбора. През първата част спартаклии имаха 2 чисти положения за гол, но те бяха пропуснати. В 34-тата минута Борис Тютюков успя да открие резултата в полза на Ботев. Така завърши и първото полувреме.

През втората част играчите на Спартак съумяха да обърнат развоя на срещата. Първо Паскалев и Джоголов не успяха да оплетат коженото кълбо във вратата на Ботев, за да се стигне до 75-ата минута, когато Тони Станев с много хубав удар от около 25 метра не даде никакъв шанс на стража на домакините за 1:1. В 92-рата минута Хубенов бе спънат в наказателното поле и "гладиаторите" получиха правото да изпълнят дузпа, която хладнокръвно бе реализирана от Динко Михайлов за 2:1. При този резултат завърши третата контрола на Спартак.

По различни причини много от т.нар. титуляри за Спартак не успяха да вземат участие в срещата. Дани Колев, Петър Харлов, Николай Христозов, Кристофър Асенов и Тошко Димитров ще се присъединят към тима в близките дни. В срещата за 10 минути бе изпробван и нов млад вратар, който е на проби, идващ от юношите на Локомотив (Пловдив). Заради тежката контузия на Боян Янкулов се търси негов заместник, като трети вариант на Начев и Тантиков. На проби е и Борислав Бисеров, който последно е играл в Етър, а в днешната среща започна като титуляр.

Състав: Петър Начев, Венци Стаменов, Борислав Бисеров, Кристиян Кумбаров, Рангел Кордов, Тони Станев, Анатоли Киков, Веселин Отман, Валентин Тодоров, Иван Джоголов, Атанас Паскалев

На смяна: Динко Михайлов, Христиан Хубенов, Михаил Пърчев, Галин Иванов, Радослав Дошков

В рамките на два дни Спартак ще изиграе две нови контролни срещи. На 20 февруари "гладиаторите" ще срещнат тима на Брестник, а на 21 февруари ще премерят сили с Левски (Карлово).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).