Два медала за Пловдив на Държавното първенство по муай тай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 10.02.2015
4212
Най-старият муай тай и кикбокс клуб под тепетата СК "Легион" се завърна с два медала от Държавното първенство по муай тай за купата на почетния консул на кралство Тайланд г-н Виктор Меламед, което се проведе през уикенда във Варна. В състезанието, което е кръг от Държавния спортен календар на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай, взеха участие над 100 бойци от 22 клуба. На финалните битки в неделя присъстваха министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних.

СК "Легион" участва с трима състезатели, които завоюваха два медала. Никола Стоименов заслужено се окичи със сребърния медал при юношите младша възраст в категория до 67 кг., а Борислав Чернев остана с бронз при мъжете в категория до 71 кг. след три тежки рунда срещу представител на домакините. Тежка контузия и лекарска забрана попречи на Георги Ал-Дженаби да донесе още един медал за Пловдив в тази категория.

"Състезанието беше трудно - квалификация за националния отбор за световното първенство през март в Бангкок (Тайланд). На фона на всички утвърдени състезатели, представянето на нашите трима дебютанти е брилянтно. Съжаляваме само че финансовите възможности на клуба стигнаха само за трима състезатели, двама от които донесоха медали за СК "Легион" и град Пловдив. След една седмица възстановяване започваме подготовка за следващия кръг - ДЛП - Лоу кик в гр. Шумен 03 - 05 .април. 2015 г.", коментира представянето треньорът на СК "Легион" Вихрен Илиев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 25


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).