Ботев се превръща в люпилня за таланти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
11:51 / 26.11.2014
5827
Ботев ще се превърне в люпилня за таланти. Ръководството на "жълто-черните" все по-сериозно обмисля, че е дошъл моментът тази идея да бъде реализирана на практика, твърди "7 дни спорт". 

По непотвърдена официално информация тази възможност е обсъждана на някое от регулярните заседания на Съвета на директорите на клуба. Целите на прилагането на този модел са две. Едната е постепенно в представителния отбор да пробият кадри от школата на "канарчетата", които да са гръбнакът на тима. Другата е по този начин Ботев на практика да се самоиздържа, осъществявайки изходящи трансфери на бъдещите си звезди. Така клубът ще може да се финансира от продажбата на младите си таланти, които изгреят на футболния небосклон. 

Реалното превръщане на "канарчетата" в инкубатор за бъдещи млади звезди се очаква да стартира с пълна сила от идната пролет. Не е тайна, че след проблемите около КТБ Ботев вече не е познатият финансов рай до края на миналия сезон. Затова ръководството на клуба ще търси начин за осигуряване на значителна част от бюджета си за в бъдеще, реализирайки продажби на своите млади играчи. 

А за превръщането на "канарчетата" в люпилня за таланти, пловдивчани разполагат с перфектни условия - най-модерната база на Балканския полуостров. Пришпорването на нещата е наложително и за осигуряване на стабилното съществуване наБотев в бъдеще. Половин дузина от налаганите вече в отбора младоци в лицето на Милен Гамаков, Цветелин Чунчуков, Александър Колев, Божидар Васев, Радослав Терзиев започнаха да хващат окото дори и на клубове от чужбина.


Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).