Без победител в малкото пловдивско дерби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:43 / 16.10.2014
2973
Локомотив и Ботев завършиха 1:1 в отложен мач от първенството при набор 2001. Двубоят се игра на изкуствения терен в парк "Лаута" и по програма бе от първия кръг, но в края на септември бе отложен заради липса на съдии.

Двата отбора си поделиха по едно полувреме и заслужено срещата завърши наравно. Още във втората минута момчетата на Стефан Стоянов направиха изключително красива атака с едно докосване, при която Иван Василев остана очи в очи със стража на "смърфовете" и вкара за 1:0. В 4-ата минута Веселин Фърцов намери Петър Караангелов, който стреля от границата на наказателното поле, но в аут. 4 минути по-късно Карангелов отново шутира, като този път ударът му бе плътен и добре насочен, но вратарят на "черно-белите" спаси.

В 26-ата минута ботевистите направиха изумителен пропуск. Кристиан Добрев преодоля с лекота няколко защитника по лявото крило и центрира към непокрития Мартин Петков, който от няколко метра вместо да вкара топката в опразнената врата се засуети и стреля в тялото на притичал защитник. Минута по-късно Габриел Земярски центрира към Веселин Фърцов, но капитанът стреля неточно с глава.

На почивката в състава на "канарчетата" принудително бе заменен голмайсторът Иван Василев, който бе контузен от футболист на домакините при едно единоборство. В първите секунди на втората част Мартин Петков се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на "черно-белите" и стреля от 20 метра, но право във вратаря. В 43-ата минута, напълно нелогично с оглед на представянето на двата отбора, "смърфовете" изравниха. Домакините получиха право да изпълнят свободен удар и след центрирането играч на Локо бе оставен непокрит и с глава вкара за 1:1. При подновяването на играта от центъра Кристиан Добрев премина през няколко защитника и стреля от 25 метра, а топката като по чудо не влезе във вратата на "черно-белите".

В 50-ата минута Добрев отново шутира, като този път от границата на наказателното поле, но стражът на домакините се бе позиционирал добре и спаси. Минута по-късно домакините организираха атака по десния фланг, която завърши с центриране към играч в наказателното поле на Ботев, а той бе оставен непокрит и от няколко метра стреля, но високо над вратата. 5 минути по-късно Кристиан Добрев бе фаулиран по изключително груб начин от противников футболист и също бе заменен принудително. Двете принудителни смени определено оказаха отражение върху играта на ботевистите и до края на срещата те не успяха да стигнат до чисто голово положение. В заключителните секунди на двубоя домакините получиха фаул на дъгата на наказателното поле, след изпълнението на който топката се отклони от напречната игра.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 15


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).