Ботев и Литекс не успяха да се победят в голово шоу

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (132)
19:57 / 09.08.2014
16311
В истинско голово шоу Ботев и Литекс не успяха да се победят на ст. в Коматево.

Отлично стартира срещата за "канарчетата" като още във 2-ата минута те поведоха на Литекс след гол на Иван Цветков. Голът падна след груба грешка на Бумал, той буквално сам изведе Цветков на празна врата и опитният нападател бе безгрешен за 1:0.

Във 26-ата минута Ботев вече поведе с 2:0 след страхотно попадение на Лъчезар Балтанов от воле, извън границата на наказателното поле.

Само 3 минути по-късно обаче във 29-ата минута Джордан намали изоставането за Литекс. Страхил Попов напредна по фланга и центрира, като сложи топката на главата на Джордан, който технично я отклони в мрежата за 2:1.

В 43-ата минута Страхил Попов изравни резултата след центриране в наказателното поле, което стигна до него в пеналта. Защитникът имаше време да си нагласи удобно топката и да стреля точно.

В добавеното време на първото полувреме Литекс успя да направи пълен обрат. Ваюши центрира от границата на наказателното поле и Асприля на два метра от вратата отбеляза на задна греда. При този резултат 2:3 завърши и първото полувреме на срещата.

При подновяването на играта в 49-ата минута Цветков и влезлият като резерва Хамза си взаимодействаха добре, но последният не успя да нанесе удар.

В 68-ата минута Юнес Хамза се пребори за топката, центрира в наказателното поле и другата резерва Милен Гамаков реализира, като изравни резултата за 3:3. Милен Гамаков, който реализира първото си попадение за Ботев, игра с маска.

В 79-ата минута след рейд Хамза преодоля Винисиус, но самоотвержено Илия Миланов се хвърли в краката му и изби точно преди топката да бъде пратена в мрежата.

В 85-ата минута Иршак получи втори жълт картон и бе изгонен, така "канарчетата" доиграха срещата с човек по-малко.
 
В продължението на срещата грешка на вратаря на Литекс даде топката на Хамза, но нападателят не съумя да вкара.

Ботев - Литекс 3:3

1:0 Цветков (2)
2:0 Балтанов (26)
2:1 Джордан (29)
2:2 Попов (43)
2:3 Асприля (45+3)
3:3 Гамаков (68)

Ботев: Иванов, Филипов, Николов, Колев, Христов, Иршак, Огнянов, Васев (Гамаков), Балтанов, Цветков, Чунчуков (Хамза)

Литекс: Баривиейра, Божиков, Недялков, Миланов, Попов, Бумал (Цветков), Колев (Руменов), Ваюши, Малинов, Асприля, Джордан (Косоко)



Виж коментарите (132)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).