Ботев победи с 2:1 Санкт Пьолтен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (97)
21:34 / 17.07.2014
15044
Ботев победи с 2:1 Санкт Пьолтен, в мач от втория квалификационен кръг на Ли­га Европа.

"Жълто-черните" доминираха на терена и закономерно достигнаха до победата, която им дава добри шансове преди реванша.

"Жълто-черните" влязоха внимателно в двубоя, но постепенно наложиха своето темпо и заредиха атаки пред вратата на австрийците.

Те от своя страна контраатакуваха при всяка възможност, подпомогнати и от грешките на централните защитници на Ботев.

В средата на полувремето Чунчуков бе изведен зад гърба на защитата на австрийците, овладя добре, но прехвърлящият му удар излезе далече в аут.

Все пак пловдивчани стигнаха попадение преди почивката. В 39-та минута Мариян Огнянов проби в наказателното поле и бе съборен, а италианският съдия посочи бялата точка. Иван Цветков застана зад топката и реализира безкомпромисно.

След почивката "канарчетата" излязоха леко разконцентрирани и бяха наказани. В 55-та минута, след центриране, Сеговия с глава изравни резултата.

Пловдивчани реагираха и заредиха атаки към врата на австрийци.

В 70-та минута Чунчуков свали топката в пеналта на Иван Цветков, който хладнокръвно реализира. Първоначално реферът зачете гола, но след сигнал на страничния си асистент го отмени, заради игра с ръка на Чунчуков. При споровете след това решение Велислав Вуцов бе изгонен от скамейката на пловдивчани.

Все пак "жълто-черните" не се отказаха да търсят победата и в 86-та минута стигнаха до ново попадение. Цветков центрира от ляво, топката стигна до Чунчуков, който от близо разстреля вратаря за крайното 2:1.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (97)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).