Христо Бонев: Европейските отбори нямат сили, както ние в Мексико преди 44 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:31 / 25.06.2014
3424
Бившият селекционер, а преди това и дългогодишен капитан на националния отбор на България Христо Бонев коментира досегашния развой на мачовете от световното първенство.

"Най-голямата изненада, която всеки човек, който поне малко разбира от футбол, трябва да е видял, е невъзможността на европейските отбори да се аклиматизират в Бразилия. Това е изключително голяма грешка, която съм преживял на гърба си преди 44 г., когато бяхме на световното в Мексико. Не че не можехме да играем, но нямахме сили. Това го виждаме сега в Испания, Англия и Италия, които бяха спрягани сред фаворитите. Докато германците ги знаем - те са кръгом и пак напред. Най-голямата позитивна изненада е много доброто представяне на Чили", заяви Христо Бонев. И направи препратка към мондиала през 1970 г., в който играе 3 мача и отбелязва гол срещу Перу.

"Другото, което се вижда, е, че отбори на които сме се кланяли преди десетина години - като Нигерия и Камерун, май им се е изпарил ентусиазмът", добави 3-кратният футболист №1 на България.

За предстоящите битки в елиминационната фаза тежката дума на Зума е следната: "В решителната фаза не ми се иска да се случи едно. Ако е вярно, че Бразилия задължително трябва да стане световен шампион, за да няма ексцесии в държавата и да се оправдаят похарчените милиарди, това ще е най-големият минус на първенството."

Източник: в. "24 часа"



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).