Ботев изпусна бронза след класическа загуба от Литекс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (176)
21:20 / 08.05.2014
10687
Ботев се прости с надеждите си да спечели бронзовите медали, след като загуби с класическото 0:3 от Литекс в Ловеч. Тимът на Станимир Стоилов изоставаше на 2 точки от ловчанлии и само победа запазваше шансовете на "канарчетата" за място в топ 3.

Въпреки това "жълто-черните" успяха да изпълнят целта си пред ръководството - класиране в евротурнирите, след като си осигуриха мач с шампиона Лудогорец във финала за Купата на България.

Възпитаниците на Миодраг Йешич доминираха тотално на пловдивчани през първата част и логично се оттеглиха с два гола аванс. Симеон Славчев откри резултата в 6-ата минута. Халфът се извиси в наказателното поле и засече с глава центриране от корнер за 1:0.

Джордан удвои преднината на домакините в 39-ата минута. Колумбиецът получи пас от дълбочина, елиминира Алесандру Бенга и с топовен изстрел прати топката неспасяемо в мрежата.

През втората част Мъри пусна в игра Мариян Огнянов и Луис Педро, които пораздвижваха малко играта на "канарите", но до чисти голови положение те така и не успяха да достигнат.

Уилмар Джордан сложи точка на спора в мача с втория си гол във вратата на Ботев в 68-ата минута. Таранът получи чудесен пас от Момчил Цветанов и засече центрирането в мрежата на Адам Стаховяк за крайното 3:0.

С победата Литекс си бетонира 3-то място с актив от 69 точки. Ботев остана 4-ти с 64 пункта.

Литекс - Ботев 3:0
1:0 Славчев
2:0 Джордан
3:0 Джордан

Литекс: Пиргов, Божиков, Бодуров-к, Миланов, Попов, Берберович, Славчев, Руменов (Цветков), Цветанов (Горанов), Асприля, Джордан

Ботев: Стаховяк, Минев-к, Спрокел, Бенга, Филипов, Иршак (Педро), Анисе (Огнянов), Сърмов, Ромарио (Цветков), Вандер, Хамза



Виж коментарите (176)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).