Ботев очаквано на финал за Купата на България, но срещу кой?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (69)
17:53 / 23.04.2014
13199
Ботев стана първият финалист в турнира за Купата на България. "Канарчетата" победиха с 1:0 като гост Локомотив София и така с общ резултат 4:1 се класират на финала в турнира. Другият отбор, който ще спори за трофея ще бъде определен от мача между Локомотив и Лудогорец.

Мачът в "Надежда" започна с преса от страна на "канарчетата" и още в първите минути Вандер центрира опасно в наказателното поле на домакините, но играч на "железничарите" изчисти в корнер, от който не последва нищо опасно. 

В 7-ата минута Вандер пусна чудесен пас към Хамза, но Божидар Митрев излезе навреме и предотврати изключително опасната атака на "канарчетата".

С течение на времето домакините изравниха играта и в 14-ата минута създадоха най-опасният пропуск в срещата. След разиграване от корнер, Писаров центрира в наказателното поле, където Бранеков бе изпуснат от бранителите на гостите и от няколко метра шутира, но Стаховяк изби над гредата.

След този пропуск на "червено-черните", двата тима се вкопчиха в битка в средата на терена, а добрите разигравания бяха истинска рядкост.

През втората част натиска на Локомотив се увеличи и отново Адам Стаховяк трябваше да демонстрира своя рефлекс. В 54-ата минута Маркиньос засече с глава центриране отдясно, но полския страж на пловдивчани успя да отрази удара на бразилеца.

Малко след това "канарчетата" убиха интригата откривайки резултата на стадион "Локомотив". След пробив отляво на Вандер, бразилецът центрира в наказателното поле, коженото кълбо се отби в ръката на Елтон, а реферът Георги Йорданов прецени, че има достатъчно основание да посочи бялата точка. Зад топката застана Юнес Хамза, който хладнокръвно реализира за крайното 0:1 за Ботев.

Локо Сф - Ботев 0:1
0:1 Юнес Хамза 61 д.

Локо Сф: Митрев, Махамат (75-Иванов), Бранеков, Ранджелович, Хаджиев, Елтон, Том, Генов, Маркиньос, Писаров (64-Раул), Илиев

Ботен: Стаховяк, Христов, Спрокел, Лукин, Минев, Иршак, Огнянов (89-Педро), Анисе, Вандер (84-Ромарио), Доре (76-Сърмов), Хамза



Виж коментарите (69)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).