Битката за Пловдив се решава на Националния стадион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:46 / 16.03.2014
4815
Ботев и Локомотив се изправят един срещу друг днес, 16 март, в пловдивското дерби, което ще се играе на националния стадион "Васил Левски" в София. Причината за това е, че "жълто-черните" са наказани с лишаване от домакинство за един мач, но се очаква в столицата да пристигнат хиляди привърженици и на двата отбора. Срещата започва в 14:00 ч. и ще се предава пряко по TV7.

Възпитаниците на Станимир Стоилов ще търсят реванш пред феновете си за загубата с 1:3 от Левски на стадион "Георги Аспарухов" в първи мач от 1/4-финалите за Купата на България. Заради поражението и бездушната игра футболистите на Ботев, спортно-техническия щаб и администрацията отнесоха солени глоби.

Локомотив пък беше на няколкодневен лагер в Сандански, но също ще трябва да се реабилитира пред привържениците си. В миналия кръг в "А" група "черно-белите" бяха разгромени с 1:4 от Славия в София, което сериозно притесни Александър Станков. Дори победата с 3:0 над Добруджа за Купата не успя да замаже очите на хората.

В класирането на "А" група двата тима са един до друг. Ботев е четвърти с 46 точки, а Локомотив е пети със само точка по-малко и при победа днес ще изпревари градския си съперник.

Вероятни състави

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Лукин, Минев, Виейра, Огнянов, Иршак, Абел, Доре, Хамза

Локомотив: Господинов, Фераресо, Тунчев, Трифонов, Тодоров, Намуши, Н'Дайе, Илиадис, Белаид, Лазаров, Камбуров



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).