Ботев падна от руснаци с 1:2, Хамза с първи гол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (233)
16:49 / 05.02.2014
16967
Отборът на Ботев загуби втората си контрола от лагера в Кипър. "Канарчетата" паднаха с 1:2 от втородивизионния руски Енисей в приятелска среща, играна в Паралимни. Така възпитаниците на Станимир Стоилов продължават да са без победа от началото но втория си подготвителен лагер, след като в първата среща завършиха наравно 0:0 с полския Заглембе (Любин). 

И в днешната среща Мъри започна в схема 4-4-2. На вратата започна Адам Стаховяк, двойката централни защитници оформиха Сивард Спрокел и Алесандру Бенга, като крайни бранители действаха Йордан Христов и Артур Енрике. Карето в средата на терена бе съставено от Мариян Огнянов, Абел Анисе, Алесандру Куртеан и Вандер Виейра, а в атака си партнираха Иван Цветков и Юнес Хамза.

Проверката заради травми пропуснаха Георги Сърмов и Феребори Доре, като първият е през угрозата да пропусне и подновяването на шампионата в "А" група. Предварителните прогнози сочат, че Сърмов ще бъде извън игра за 3 седмици.

"Жълто-черните" стартираха на ниво срещата и владееха инициативата, но след грешка в центъра на терена руския тим откри резултата. Галаш беше изведен отляво по атаката на Енисей и с удар покрай излезлия да го пресреща Стаховяк откри резултата.

Пловдивчани бяха близо до възстановяването на резултата в 30-ата минута, когато след чудесен рейд на Вандер Виейра пред наказателното поле завърши с опасен диагонален удар на бразилеца, който вратаря Полотник изби с мъка в ъглов удар.

Въпреки, че Ботев диктуваше ритъма на игра втородивизионния тим достигна до втори гол без дори и да създаде голово положение. Това се случи в 36-ата минута, когато Адам Стаховяк не отигра добре върната му от отбраната топка, Иванов се възползва от грешката и удвои преднината на Енисей.

През втората част "канарчетата" опитаха всичко възможно по силите си, за да пропукат сгъстената защита на Енисей, но играчите на руския тим бяха безгрешни в днешната контрола и не позволиха това да се случи.

Все пак пловдивчани получиха прекрасна възможност да се върнат в мача в 66-ата минута, след като съдията показа бялата точка за нарушение на играч в "бяло" в наказателното поле срещу Анисе. Зад топката застана Вандер Виейра, но Плотников усети ъгъла и спаси удара на бразилеца.

В края на мача Ботев успя да достигне до почетно попадение. В даденото 6 минутно продължение, главният рефер посочи бялата точка в полза на "канарите". Хамза бе точен за крайното 1:2. Това е първи гол на тунизиеца с "жълто-черния" екип.

Следващата проверка на Ботев в Агия Напа е на 8 февруари, събота, срещу чешкия Дукла. 

Ботен - Енисей 1:2
0:1 Галаиш (16)
0:2 Иванов (36)
1:2 Хамза (90)

Ботев: Стаховяк, Христов, Бенга, Спрокел, Артур (Минев), Огнянов, Анисе, Куртеан, Виейра (Педро), Цветков (Кортзорг), Хамза



Виж коментарите (233)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).