Ботев и Заглембе не си вкараха под бушуващия вятър в Паралимни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (127)
16:52 / 02.02.2014
12617
Ботев завърши наравно 0:0 срещу полския Заглембе (Любин) в контролна среща, играна в кипърския град Паралимни. Двубоят се игра при доста силен вятър, който не позволи на двата тима да покажат най-доброто и играчите направо се бориха с него в опитите си да организират някои смислени атаки.

Неофициален дебют с "жълто-черния" екип направи Юнес Хамза, който остана на терена до 65-ата минута.

Първата опасност за гол в мача се откри пред Алекс Куртеан след четвърт час игра. Полузащитникът получи топката около ъгъла на наказателното поле отляво на вратата на Заглембе, след което финтира защитник и шутира опасно в близкия ъгъл, но вратарят реагира добре и изби в корнер.

В 35-ата минута главния рефер си затвори очите след игра с ръка на играч на полския тим в наказателното поле. Новото попълнение на Ботев Юнес Хамза се пребори за една топка в пеналтерията, след което центрира и тя срещна ръката на играч в бяло, но съдиата остана безмълвен.

През втората част двата тима продължиха борбата с бурния вятър. Въпреки това "канарчетата" все пак успяха да достигнат до голово положение. В 76-ата минута Луис Педро от корнер качи топката на главата на Иван Цветков, който стреля много опасно, но защитник на Заглембе успя да изчисти на сантиметри от гол линията. 

Възпитаниците на Станимир Стоилов направиха всичко възможно през последните минути на срещата да стигнат до гол, но лошите метеорологични условия така и не позволиха на двата отбора да си отбележат почетно попадение.

Ботев: Стаховяк, Христов, Лукин (Спрокел), Бенга (Везалов), Минев (Артур), Иршак (Сърмов), Анисе (Цветков), Куртеан (Ромарио), Огнянов (Филипов), Доре (Вандер), Хамза (Педро)


Виж коментарите (127)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).