ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
Шефът на колоезденето открива турнира за купа „Рея96”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 13.06.2008Коментари (0)762
©
Президентът на българския колоездачен съюз Венелин Хубенов пристига в събота в Пловдив, за да открие и присъства на новоучредения голям турнир на шосе за млади състезатели - купа "Рея96". Главен организатор и домакин на надпреварата е пловдивският велоклуб Цар Симеон.

Състезанието е през уикенда и ще бъде за момчета, юноши младша и старша възраст. То ще събере всички водещи колоездачни центрове в България. Заявките за участие в първото издание на турнира досега надхвърлят очакванията - над 100 млади бегачи от цялата страна ще застанат на старт.

Турнирът за купа "Рея96" е включен в спортния календар на родната федерация по колоездене и ще премине в два състезателни дни. Организаторите решиха да уважат и ветераните колоездачи, също допринесли за сегашния възход на пловдивското колоездене. Паралелно с провеждането на юношеския турнир, ще се проведе и общ старт за бившите майстори на велопедалите. Ветераните ще премерят сили обаче само само в един състезателен ден.

Очаква се на старт да застанат бившите колоездачни асове на Цар Симеон и екснационали - Иван Дичев-Чушката и Иван Стефанов. "Очакванията ни за турнира са да стане истински празник на колоезденето, в който ще се срещнат две различни поколения бегачи - най-младите и ветераните. Това ще бъде една своеобразна среща на младостта с опита и рутината. Така искаме по не традиционен начин да изразим благодарността си към нашите спонсори от фирма "Рея96", които са хора много отворени към спорта и в частност към колоезденето", обясни изпълнителният директор на Цар Симеон Йордан Зашев. Той припомни, че заради осигуряване на безопасността на участниците КАТ затваря в събота и неделя за определено време няколко улици и отсечки.

"Вече съгласувахме с КАТ маршрутите и мерките за сигурност. Заради провеждането на състезанието се разбрахме на 14 юни от 16 до 18 часа да бъде затворена отсечката на пътя от Марково до Гълъбово, където ще премине първият етап на турнира. Във втория състезателен ден - на 15 юли, от 9,30 сутринта до 13 часа на обяд пък се затваря булевард "Освобождение" в жилищен район Тракия, и по-конкретно отсечката от пощата там до хипермаркета "Кауфланд". Т.е. от улица "Минка Ботевска" до улица "Пеньо Пенев", която се намира малко преди заведението "Българи" в ж.к. Тракия", обясни още Йордан Зашев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: