Адам Стаховяк близо до трансфер в Лех (Познан)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
09:18 / 10.12.2013
8270
Вратарят на пловдивския Ботев Адам Стаховяк е все по-сериозна трансферна цел на Лех (Познан). До седмица полският клуб трябва да даде окончателен отговор пред ръководството на Ботев дали ще привлече стража. 

Интересното е, че в договора на поляка няма откупваща клауза и ръководствата на двата клуба могат да се договорят лично за трансферната сума. Спортният директор на Лех Пьотр Рутковски сам се е нагърбил с преговорите за правата на Адам Стаховяк. На шампионатния мач между Ботев и Черноморец той присъства на стадиона, за да изгледа на живо изявите на вратаря.

Любопитно е, че от близо 10 години в Лех пази 37-годишният Кшищов Которовски, който е истинска легенда на клуба. Негови подгласници са Мачей Костански и босненецът Ясим Бурич. Затова поляците усилено търсят страж с опит и първа опция им е Стаховяк.

От Ботев засега мълчат за трансфера, но според източници на "Меридиан Мач" сделката е на финалната права и е почти сигурно, че полякът ще се върне в родината си. Това се подсказва и от факта, че в Ботев вече се оглеждат за стабилен вратар, който трябва да бъде привлечен през зимната пауза. Резервата на Стаховяк Росен Андонов все още няма нужния опит, за да бъде първи избор за вратар на Ботев.



Виж коментарите (37)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).