ВК Марица се завръща в "Кършияка", вече ще домакинства в залата на ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:44 / 03.12.2013
3565
Волейболният отбор на Марица (Пловдив) се завръща в квартал "Кършияка". Женският тим от града под тепетата вече ще играе домакинствата си в красивата нова спортна зала на Пловдивския университет, която се намира именно в квартала, северно от река Марица, известен като дом на пловдивските спортни клубове, носещи името Марица през годините.

Това обявиха днес на специално организирана по случая пресконференция проф. дпн Веселин Маргаритов, функционален декан и ръководител катедра "Теория и методика на физическото възпитание и спорта" в университета и мениджърът на волейболния клуб Борис Халачев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Това беше първото официално запитване от страна на Марица, на което отговорихме много бързо и адекватно. Тази зала през януари ще бъде представена на Марица, за да може клубът да домакинства там официално своите мачове. Тази стъпка няма да бъде последна с колегите от Марица. Ще направим всичко възможно през следващата година и по-нататък да спечелим големи първенства, свързани с волейбола. Вярвам, че този проект ВК "Марица Пловдив" и ПУ "Пайсии Хилендарски" вече е една реалност, и само след няколко месеца ще започнат да се играят първите мачове", заяви професор дпн Веселин Маргаритов, Функционален декан Спорт и социална дейност.

"Искам да благодаря на ПУ в лицето на проф. Веселин Маргаритов, за това че ни предоставиха тази прекрасна зала. В момента сме лидера във волейболното първенство и какво по-хубаво от това да си имаме своя зала, на която да домакинстваме мачовете си от шампионата. Както всички знаете, този проблем ни съвпъстваше през последните няколко години, които ни се налагаше да изиграем няколко от нашите международни мачове в Самоков и Габрово. Залата ще предостави възможност на повече пловдивчани да ни подкрепят в нашите мачове. Тя е с капацитет от 1200 седящи места и се надявам един ден да е напълнем", обаяви от своя страна Борис Халчев.

Залата на Пловдивски университет бе открита преди повече от година, но получи акт 16 през 2013 година. Красивото спортно бижу разполага с 1200 седящи места и рядко срещани в България условия за участници, медии и зрители.

Първият дсомакински мач на Марица в новото съоръжение ще е в края на януари, когато се подновява вторият полусезон в Националната женска волейболна лига.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).