ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
КД "Цар Симеон" прави фурор в Сърбия, печели 2 титли за 2 дни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:42 / 10.06.2008Коментари (0)796
©
Истински фурор сътвориха колоездачите на "Цар Симеон Рея96" на двата международни турнира на шосе в Сърбия. Пловдивският велоклуб спечели две престижни шампионски титли в 2-та състезателни дни от надпреварите.

В първия старт - за "Великата награда на Ниш", състезаващият се за "Цар Симеон Рея96" сръбски национал Александър Дукич спечели първото място в крайното класиране и заслужи жълтата фланелка на победителя. Той бе най-бърз по близо 100-километрово трасе в критериума по улиците на Ниш и изпревари сънародника си Игор Пайович, също състезател на "Цар Симеон Рея96". Трети в подреждането е Игор Михайлович от тима на "Партизан"(Белград). Четвъртото и петото място в крайното подреждане останаха за другите двама състезатели на пловдивския клуб - юношеските национали Борислав Иванов и Светослав Недев.

Във втория състезателен ден - "Обиколката Крушевац-Лозница", с дължина на трасето 110 километра, победител стана отново състезател на "Цар Симеон Рея96". Първото място в този критериум заслужи националът на Сърбия Драган Спасич, който изпревари унгареца със сръбски паспорт Габор Каса от тима на "Войводина"(Нови сад). Трети остана четвъртият сърбин, който върти педали за "Цар Симеон Рея96"- Горан Шмелцерович.

При юношите Димитър Бадалски извоюва трето място в крайното класиране, с малка разлика от победителя Томашич. И двете вело надпревари в Сърбия бяха еднодневни, но не бяха включени в календара на международния колоездачен съюз UCI. Те не носеха точки за световната ранглиста.

От участие в тях в последния момент отпадна националът Пламен Димов. 27-годишният пловдивчанин, който през април спечели "Голямата награда на "Белград", лепнал остра вирусна инфекция и въпреки, че замина с отбора грипът го принуди да пропусне и двата старта. Главният треньор на клуба Петър Павлов не включи в състава за Сърбия двама от шестимата сръбски колоездачи - привлечените от "Железничар"(Ниш) Иван Рвович и Стахиня Ракичевич. Причината за отпадането им е незадоволителна спортна форма.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: