ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Атанас Курдов: Не храня лоши чувства към никой в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 14.11.2013Коментари (0)3136
© Bulphoto
Нападателят на Славия Атанас Курдов избухна през есента с цели 8 гола за първенство и даде ясно да се разбере, че е отворил нова страница в своя живот. 25-годишният юноша на Левски се съгласи да отговори на въпросите на "Тема Спорт" за буйния си нрав, бъдещето и защо на "Герена" така и не получи шанс.

Наско, колко голям е шанса на Славия да продължи напред за купата след успеха с 2:1 над Локо София в "Надежда"?
- Взехме една добра преднина в първия мач, но това не трябва да ни кара да се отпускаме. Сигурен съм, че ще излезем безкрайно мобилизирани в петък и ще ги победим отново. Шансовете ни са големи.

Успя ли да промени нещо Милен Радуканов, макар и за краткия период, в който е начело на тима?
- Вървим в положителна посока, но трябва време.

Съжаляваш ли, че се стигна до раздялата с Асен Букарев?
- Надявам се някой ден отново да работим заедно. За мен той е много добър и интелигентен млад специалист. Жалко, че си тръгна. Пожелавам му успех. Кадърен треньор е и вярвам, че където и да отиде ще покаже качествата си.

А Славия кога ще покаже истинското си лице и ще заеме мястото, което му се полага? Амбициите на клуба бяха по-големи от това 11-то място и зоната на изпадащите.
- Не знам амбициите да са били големи. Важното е, че вървим напред с всеки изминал ден. Надявам се и играта ни да се подобрява и вярвам, че скоро ще покажем истинското си лице. Аз винаги съм бил "за" да се налагат младите футболисти, каквато е и политиката на клуба, защото това е бъдещето.

Отбеляза осем гола до тук за първенство, какви са амбициите ти?
- Винаги съм имал аспирации към голмайсторския приз. Искам да докажа на всички, че мога. Доста хора ме подценяваха но това си е техен проблем. Играя за отбора, раздавам се на сто процента в тренировките и мачовете, и виждате, че резултатите не закъсняха.

Един от претендентите за приза ще е Маркиньос, който има 11 гола. Какво е мнението ти за него, в петък се изправяте отново един срещу друг?
- Кадърен футболист. Един от малкото чужденци заслужили си и направили име у нас. Разкри потенциала си в Локо София. Там намери правилното място за себе си. Пожелавам му от все сърце да играе все така и да вкарва голове за отбора си.

Ти защо не успя да намериш своето място в Левски, след като почти цяла пролет тренира на "Герена"?
- Една е причината, но не искам сега да я коментирам. В момента защитавам цветовете на Славия, така че не този етап Левски е затворена страница за мен. Може би така се е получило. Аз не храня лоши чувства към Левски. Все пак този отбор ме е създал и ме е направил футболист. Там са минали 8 години от живота ми. Така, че не би трябвало да излизат лоши думи за Левски от моята уста.

Надяваш ли се някой ден да поведеш атаката на сините?
- Това е една моя неосъществена детска мечта. На доста хора се даде шанс на "Герена" само може би единствено на мен не. Искам да кажа само, че причините за това не са от футболно естество, но ще дойде деня, в който всичко ще излезе на яве и ще се разбере. Сега ме му е времето и мястото. В момента съм се концентрирал единствено и само върху работата си в Славия.

Съжаляваш ли, че в момента не си в Ботев Пловдив или в Лудогорец?
- Не, за нищо не съжалявам. Така се е случило. Първо, с Лудогорец изцяло беше мое желанието да се завърна в Ботев. Никой не ме е гонил от Разград. Напротив - хората изпълниха всички мои искания и условия, които бях казал на господин Домусчиев. Що се отнася до Ботев, там имаше конфликт между мен и един от ръководителите в момента - Александър Александров.

С него си разменихте доста реплики...
- Всичко вече е минало. Не искам да казвам лоши думи за него. Може би причината е била и в мен. Колкото той е имал вина да има конфликт между нас и неразбирателство, толкова и аз съм правил грешки. Не храня лоши чувства към никой в Ботев и към клуба като цяло. Все пак играх в един от най-романтичните периоди на отбора - във В група. Феновете винаги бяха зад нас, като и до днес съм приятел с доста от привържениците.

Възмъжа ли вече и чувстваш ли се по-зрял?
- Отминаха годините, в които бях луда глава. Човек се учи от грешките си. Не искам да се връщам назад по лошите пътища, по които бях тръгнал. Нов човек съм от много време и със сигурност вече съм узрял.

Чувстваш ли се готов за националния отбор? Любо Пенев дава шанс на младите...
- Ако г-н Пенев сметне за добре и мисли, че съм достоен да облека националната фланелка - за мен ще е огромна чест.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: