Мъри: Научихме се да печелим в Европа и в големите мачове, проблем са ни "малките"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
16:31 / 13.11.2013
6081
Наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов даде кратка оценка за свършеното от него и екипа му откакто пое "канарчетата". Мъри е начело на тима от Колежа от близо година: "Основното, което успяхме да свършим през този период е, че отборът се научи да печели големите мачове, дербита, които не беше печелил много години. Показа, че може да играе добър футбол и в Европа. Все пак 6 мача без загуба в евротурнирите е добро постижение. Видя се, че Ботев не се притестнява в мачовете срещу лидерите, успя да реши исторически проблеми срещу определени отбори!", коментира специалистът пред Gong.bg.

"За жалост не се научихме да печелим т.нар. "малки" мачове. Това е негативното, което трябва да отчетем. Мачове, които ако бяхме спечелили сега щяхме да сме лидери в класирането. Но за мен по-притеснително е, че Ботев наруши комбинативния си стил, който показвахме допреди месец", критичен бе Стоилов.

Той коментира и предстоящата среща реванш с Черно море от 1/8 финалите в турнира за Купата на България: "Надявам се да сме готови за мача с Черно море. Досега в сериозните мачове, в дербитата на собствен терен сме нямали проблем. Отборът е разгръщал потенциала си. Така, че трябва отново да намерим себе си и Ботев да продължи напред за Купата на България. Това е важто за нас. Шансовете ни са равни. 0:0 е добър резултат и за Черно море. За нас е ясно, че ще играем за победа и трябва да я постигнем!"

"Основната цел на Ботев е да участва в евротурнирите. Дали през Купата или през първенството - няма никакво значение. Другата цел е отборът да подобри играта си значително. Да се върнем на нивото, на което бяхме допреди месец и естествено да се развиваме като клуб и детско-юношеска школа", завърши бившият наставник на Левски, Литекс, Анортозис и националния отбор на България.



Виж коментарите (42)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).