ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Цар Симеон тръгна с 14 бегачи на 2 турнира в Сърбия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:42 / 07.06.2008Коментари (0)865
С пълен отбор от 14 бегачи тръгна пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон Рея96" за участие в две международни състезания на шосе в Сърбия. Първият старт е днес в турнира за "Великата награда на Ниш", а вторият утре - в "Обиколката на Лозница". И двете велонадпревари са еднодневни, с прилични наградни фондове, но не са включени в календара на международния колоездачен съюз UCI и не носят точки за световната ранглиста.

Главният треньор на клуба Петър Павлов включи в състава за Сърбия двама от асовете - Пламен Димов, който през април спечели "Голямата награда на "Белград", както пистовият национал Дамян Филипов, извоювал преди дни шампионска титла на скреч и вицешампионска в издръжката на 120 обиколки на държавния лично-отборен шампионат на писта в Разград. В групата са включени юношеските ни национали Светослав Недев и Борислав Иванов, младите надежди от школата Атанас Гочев, Пано Уилямс Гоги, Димитър Бадалски, Горги Орехов и Кирил Кирезиев, както и момчета от юношите младша възраст, които също ще се пуснат в състезанията, но в своята възрастова група.

Шестимата сръбски колоездачи от "Цар Симеон Рея96" - Драган Спасич, Александър Дукич, Горан Шмелцерович и Игор Пайович и новопривлечените от "Железничар"(Ниш) Иван Рвович и Стахиня Ракичевич в този старт ще въртят педали за сръбския национален отбор или за сборен отбор на Ниш.

Турнирът "Великата награда на Ниш" е включен в местната верига "Делта Тур". Той само критериум, а над 100-километровото много атрактивно трасе обикаля по улиците на сръбския град.

"Обиколката на Лозница" отново включва критериум на114 километра, но в него има и две леки изкачвания, в едното от които ще има премия за активност.

"Приехме участието в тези два турнира, за да имаме повече стартове. Така младите ще трупат опит в международни прояви и покрай по-опитните и ще израстват. Плюс това състезанията ще бъдат на добро ниво, с участието на добри бегачи. Ние търсим повече стартове и затова приехме поканата от сръбската федерация за това участие", обясни Петър Павлов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: