ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (18)
БФС обмисля нова реорганизация в "Б" група от сезон 2014/2015
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 15.10.2013Коментари (2)3479
© Plovdiv24.bg
БФС започва сериозно проучване как да бъде организирано първенството в Б група от сезон 2014/2015 предвид факта, че последните няколко сезона се провалят заради фалити и отказвания на отбори. Със задачата да проучат нагласите на клубовете и възможностите са натоварени няколко звена в спортно-техническото направление, съобщи БТА.

Оказва се, че големият проблем на клубовете в Б група не са транспортните разходи, а основно професионалното лицензиране, плащане на такси и за съдийски наблюдател, както и трудовите договори, налагащи плащане на осигуровки. Най-добрата възможност е Б група да бъде наречена полупрофесионална и всеки клуб сам да избира дали ще играе с професионалисти или с аматьори. Пречката обаче идва от УЕФА, която изисква лигата да е ясно формулирана преди сезона- професионална или аматьорска.

Полупрофесионални дивизии се допускат единствено за първо ниво в съответната страна, ако това са максималните възможности на отборите. Така пред БФС има две опции- да запази групата в сегашния й вид и да я попълва по извънспортни критерии, или пък да направи второто ниво аматьорско. При втората опция обаче излиза на дневен ред въпроса как кандидатите за промоция ще се пренастройват по най-бързия начин от аматьорското ниво към А група, която ще става все по-ограничена откъм брой участници. При това положение е възможно да бъдат направени няколко регионални Б групи, а първите 2 отбора от всяка от тях да играят финален турнир за попълване на елита. Тогава до този финален турнир ще бъдат допускани единствено клубове, които могат да покрият професионален лиценз.

Но и това не е идеален вариант, тъй като двете Северни В групи нямат ресурс да излъчат повече от 1-2 стабилни клуба с възможност за по-голямо развитие. Каквото и да се случи обаче, решението за бъдещето на Б група трябва да бъде взето около Нова година. През тази година Б група стартира с 14 отбора, като три бяха добавени след началото на първенството. Миналата ситуацията беше същата- с 14 отбора, като Поморие и Академик (София) се отказаха преди първенството. Спортист (Своге) и Бдин (Видин) пък напуснаха шампионата след неговото начало. Преди това пък втората ни дивизия беше от две групи- Източна и Западна, но и там доста отбори не издържаха.

Още по темата: общо новини по темата: 114
09.05.2014
09.05.2014
05.05.2014
28.04.2014
15.04.2014
08.04.2014
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Б групата трябва да стане с 12 отбора и първенството и да се провежда по формулата на А група. Когато А група остане с 12 отбора в Б група също ще има боеспособни 12 отбора, тъй като една част от тези които сега са в А ще попълнят състава на Б, а там все ще се намерят още няколко мераклии за участие.
-2
 
 
Да я намалят на 10 отбора, а В групите да ги направят 2 по 14 отбора и готово.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: