Ботев и Лудогорец завършиха 0:0 в дербито на върха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (142)
22:21 / 28.09.2013
14933
Ботев и Лудогорец направиха 0:0 в дербито на върха в "А" група, играно в Разград. Двата отбора изиграха двуостър мач, в който не липсваха и положенията, но до гол така и не се стигна.

Двата отбора започнаха внимателно мача, като се опитваха да установят надмощие в центъра на терена. С напредването на първото полувреме Ботев постепенно взе инициативата и организира няколко опасни атаки. Пред "канарчетата" се откриха най-чистите положения за гол, но те ги пропиляха. 

Първата добра възможност се откри пред Абел Анисе, който бе намерен от Сърмов в наказателното поле, но от трудна позиция не успя да уцели топката.

След това Ромарио имаше възможност да стреля от удобна позиция, фронтално срещу вратаря на домакините, но Барт се хвърли в краката му и го блокира.

Най-фрапантен бе пропускът на Анисе, който в средата на полувремето бе изведен чудесно от Борис Галчев сам срещу вратаря, но мадагаскарецът стреля право в плонжиралия в краката му резервен вратар Чворович. Преди това титулярът Владо Стоянов напусна след сблъсък с Анисе.

След почивката домакините успяха да наложат лек превес в играта и най-вече в положенията и на няколко пъти атакуваха опасно, но Стаховяк и защитниците пред него играха изключително концентрирано.

Все пак чиста възможност се откри отново пред Анисе, който в 75-та минута бе намерен с хубаво центриране в наказателното поле, но ударът му с глава бе безкрайно неточен. Домакините отвърнаха с хубаво изпълнение на пряк свободен удар от Ешпиньо, след който топката премина на сантиметри над напречната греда.

В края на мача двата отбора си размениха по една опасна атака, но до решителен удар не се стигна.

Ботев: Адам Стаховяк, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел (ж.к.), Веселин Минев (ж.к.), Йордан Христов, Борис Галчев, Георги Сърмов, Томаш Иршак, Костадин Дяков (85'), Ромарио Кортзорг (87'), Абел Анисе /Луис Педро (85'), Станислав Костов (87')/


Виж коментарите (142)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).