Ботев и международни тимове на турнир в Благоевград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 27.08.2013
2573
Млади футболни надежди на отбори като, "Левски", ЦСКА, "Славия", "Пирин" и Ботев (Пловдив), както и отбори от Гърция и Македония ще премерят сили в рамките на първия по рода си международен футболен турнир за деца - "Купата на община Благоевград". Събитието ще се проведе от 3 до 8 септември в Благоевград, под патронажа на кмета Атанас Камбитов.

Събитието ще ознаменува 40-годишнината от влизането на ОФК "Пирин" в "А" група и ще бъде посветено на легендата на благоевградския футбол - вратарят на "Пирин" Христо Христов-Бараката. Всички мачове от турнира ще се играят на стадион "Христо Ботев".

В рамките на пет турнирни дни, Благоевград ще се превърне не само в арена за най-популярния спорт, а и в културно средище. Младите футболисти, родени през 2003 и 2004 година ще се запознаят с културните и исторически забележителности на града и ще присъстват на тържествата по повод 6 септември. Организаторите от община Благоевград и Български футболен съюз са предвидили и прожектиране на открито на световната квалификация между Италия и България, която участниците в турнира и жителите на града ще могат да проследят на живо.

Първият международен футболен турнир за "Купата на община Благоевград" е част от кандидатурата на Благоевград за европейска столица на културата 2019г.

Наградите от турнира включват купи, медали, купа "Феърплей", "Най-добър вратар", "Голмайстор" и "Най-техничен състезател".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).