Левски иска да върне Даксон в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (44)
08:40 / 27.08.2013
7214
Левски ще се опита да привлече полузащитника Даксон да Силва през зимния трансферен прозорец. Бившият халф на Локо Пд в момента е част от местния гранд Вашку да Гама. Договорът му обаче изтича през зимата. Затова от Левски вече са му предложили оферта. Както е известно, главният скаут на сините Дончо Донев е в Бразилия, с цел да гледа играчи, които евентуално да бъдат привлечени след края на есенния полусезон.

Даксон е роден на 11 юли 1987 година. Той е добре познат у нас, тъй като дълго време носеше екипа на пловдивския Локо. С добрите си изяви на "Лаута" той се превърна в любимец на местните фенове. За пловдивчани той направи много силни мачове, като освен с пасовете, ще се запомни и със страхотния си удар. През миналото лято той премина във Вашку и изпълни детската си мечта да играе в този клуб. Общо за мореплавателите има 23 официални двубоя, в които е реализирал 3 попадения. През настоящата кампания има 7 мача с 1 гол в бразилската Серия А, както и 14 мача с 2 попадения в щатския шампионат Кариока. Той обаче се задържа повече на пейката, тъй като не е сред любимците на треньора Доривал Жуниор.

Миналото лято Даксон бе пред трансфер на "Герена". Той бе желан от Илиан Илиев. Сините дори му предложиха договор с 13 хиляди евро заплата. Вашку обаче извади оферта в последния момент и естествено Даксон я прие. В бразилския клуб той печели по 25 хиляди долара на месец.

Източник: в. "Тема Спорт"



Виж коментарите (44)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).