Литекс и Ботев не се победиха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (79)
22:52 / 04.08.2013
14952
Ботев завърши наравно 0:0 като гост на Литекс в мач от 3-ия кръг на "А" група. За "канарчетата излязоха голяма част от резервите, предвид предстоящия реванш в Германия с Щутгарт в Лига Европа.

В състава на "оранжевите" се завърна централният бранител Николай Бодуров, който дълго време лекуваше контузия в коляното.

Двата отбора предоставиха един равностоен двубой в Ловеч, като домакините бяха по активния тим на терена. Първата опасна възможност за гол пред една от двете врати се откри в 29-ата минута, когато Вилмар Джордан направи непростим пропуск. Армандо Ваюши нахлу по дясното крило и центрира на главата на колумбиеца, чиито удар бе спрян със сетни усилия от Стаховяк на сантиметри пред голлинията.

Ботев реагира мигновено и в следващата атака Луис Педро затрудни максимално Илко Пиргов със своя изстрел, но все пак вратарят запази мрежата си суха. 

След почивката Литекс бе по-близо до победата, но мачът остана прекалено тромав и непривлекателен.

Джордан се отчете с втори голям пропуск в 54-ата минута, след като се възползва от грешка на Джинич в защита и се озова сам срещу Стаховах, стреля, но ударът му бе изчистен от голлинията от Йордан Христов.

В крайна сметка резултатът остана 0:0 и двата отбора останаха непобедени от началото на сезона. Ботев събра 7 точки на първа позиция. Литекс също е със 7 точки, но головата разлика на "оранжевите" е по лоша и затова са на втора позиция.

Литекс - Ботев 0:0

Литекс: Пиргов, Недялков, Божиков, Бодуров, Славчев, Джордан (Златинов), Джазула, Ваюши, Попов, Цветков (Манолов), Берберович (Генчев)

Ботев: Стаховяк, Христов, Джинич, Грънчаров, Минев, Иршак, Сърмов (Неделев), Дяков, Педро (Огнянов), Домовчийски, Анисе (Галчев)



Виж коментарите (79)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).