Литекс и Ботев в битка за върха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
09:07 / 04.08.2013
9728
Окупиралите върха след втория кръг Литекс и Ботев (Пловдив) се изправят днес един срещу друг. Победителят от сблъсъка до голяма степен ще даде голяма заявка за титла, макар и в много ранен етап на първенството. Двата отбора играят ролята на скрити лимонки и не желаят да си поставят като цел първото място. С оглед на представянето до момента и новите попълнения, които пристигнаха на "Колежа" и в Ловеч, то няма как някой да се заблуди какво се чака.

Пътищата на "канарчетата" и "оранжевите" се преплитат много рано, но въпреки това тежестта на успеха ще бъде голяма. Трите точки ще дадат невероятен тласък и допълнително напомпване на самочувствието, което е ви­наги добре дошло.

Момчетата на Златомир Загорчич ще трябва да надс­кочат себе си, за да спечелят срещу окриления от европохода Ботев. Треньорът вече си осигури един силен коз пре­ди битката - Станислав Ген­чев. Халфът парафира и ще за­почне като титуляр днес сре­щу пловдивчани. Предвид то­ва, че 32-годишният футбо­лист бе основен мотор на Лудогорец през последните две години, везните се накланят в посока на ловчанлии.

Поне на този етап в отбора не се за­белязва и срив след напускане­то на Георги Миланов. Напро­тив, "оранжевите" бележат възход и са под пара. Замест­никът на българина Юрген Джазула вече се утвърди и за­почна да дърпа конците в атакуващ план. Германецът с албански корени блесна в пър­вите два мача с Нефтохимик (4:1) и Локо Сф (2:0) като поч­ти сам изкова победите. За­това и всички прожектори са насочени в него, чакайки нов рецитал срещу далеч по-кла­сен съперник.

Ботев обаче е от много по-различно тесто от Локо Сф и Нефтохимик. "Канарите" са на гребена на вълната след раве­нството с Щутгарт (1:1), ко­ето може да се окаже смъртоносен кинжал за младоците на Загорчич. Станимир Стоилов обмисля да използва част от резервите в Ловеч заради ре­ванша с немците през седми­ца. Едва ли обаче старата ли­сица Мъри ще свали картите рано-рано.

През миналия сезон Литекс два пъти преклони глава пред Ботев (Пд) на Цветан Василев, което надали се е харесало на благодетеля на клуба Гриша Ганчев. Той със сигурност ще стимулира футболистите си в опит да възвърне самочув­ствието на провинциален бос номер едно, което бе поста­вено под съмнение и от Кирил Домусчиев.

Вероятни състави:

Литекс: Пиргов, Попов, Бодуров, Берберович, Недялков, Ванжер, Генчев, Славчев, Ваюши, Джазула, Вилмар;

Ботев (Пд): Стаховяк, К. Дяков, Джинич, Грънчаров, Енрике, Сърмов, Иршак, Костов, Анисе, Педро, Домовчийски.

Източник: "Тема Спорт"



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).