Щутгарт идва с 600 фена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:31 / 27.07.2013
4503
"Щутгарт" направи заявка за 600 билета за първия мач с "Ботев" (Пд) от третия кръг на Лига Европа на 1 август в Бургас. От немския клуб изпратиха писма до БФС и "канарчетата" с молба за съдействие при осигуряване на нощувките на червено-белите фенове. Хотелите по Черноморие в момента били запълнени и не можели да се намерят 600 места.

Швабите планират да пристигнат с чартъри още във вторник за мача, който е в четвъртък.

Футболистите на "Ботев" (Пд) ще летят с чартър още на 6 август (вторник) за реванша на немска земя на 8-и. Той обаче няма да се играе на 70-хилядния "Мерцедес Бенц Арена" в Щутгарт заради насрочения там концерт на поп звездата Роби Уилямс, а на новия и модерен стадион в съседното градче Гросашпах. Там всички 10 хиляди места са под покрив.

Футболистите на "Щутгарт" са научили името на съперника си в Лига Европа на вечерята си в ресторанта на хотел "Ошбергхоф" в Донауешинген, където от началото на седмицата са на лагер.
Няколко минути по-късно спортният директор Фреди Бобич е получил по мобилния телефон пълна информация за слабите и силните страни на "Ботев" от свои бивши колеги от "Черноморец" и от тримата пратеници на "Щутгарт" на стадион "Лазур".

"Ботев" (Пд) не е тим, който трябва да бъде подценяван - заяви Бобич. - Съперниците ни вече са в по-добър игрови ритъм от нас, а в първия кръг на новия шампионат в България победиха "Левски"...".

Бившият спортен директор на "Черноморец" от времето, когато треньор бе Красимир Балъков, не крие радостта си, че идната седмица ще лети за Бургас вместо за Мостар.
"Нямам търпение за срещата с "Ботев", най-вече защото тя ще се играе в Бургас", сподели пред клубния сайт Бобич, който от март 2009 г. до юли 2010 г. бе на работа в "Черноморец".

Минути след победата на "Жрински" (Мостар) треньорът Станимир Стоилов призна - не е искал да предизвиква съдбата и затова умишлено е избягвал да се интересува от състава на "Щутгарт".

Той не е коментирал дори играта на германците, преди да бъде отстранен коравият тим от Босна и Херцеговина. Още от петък сутринта обаче Мъри и екипът му превключиха на вълна "Щутгарт" и вече "разкодират" съперника.

Източник: "Труд"



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).