Тодор Неделев дебютира за националния срещу Македония

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:56 / 27.07.2013
3180
Звездата на Ботев Плов­див Тодор Неделев ще напра­ви своя дебют за националния отбор в контролата с Маке­дония. Спарингът с комшии­те е на 14 август от 21:45 ча­са българско време на стади­он "Филип II Македонски" в Скопие.

Неделев ще попадне в списъка на селекционера Лю­бослав Пенев за този мач. Той вече веднъж влезе в разшире­ния състав на Ел Голеадор - за световните квалификации с Малта (1:1) и Дания (6:0), ка­то дори бе на пейката срещу скандинавците. 20-годишният халф обаче не се появи в игра. Сега обаче Пенев плани­ра да му даде шанс. И ако Тодор се възползва от него, ще попадне и сред избраниците на селекционера за световни­те квалификации с Италия (на 6 септември) и Малта (на 10 септември).

В момента Неделев се на­мира в отлична форма. В последните 4 двубоя на Ботев той отбеляза 5 гола - 2 в реванша от първия квалифика­ционен кръг на Лига Европа срещу Астана, 2 в първия кръг на А група срещу Левски, и второто попадение при ус­пеха с 2:0 над Жрински Мостар в четвъртък.

"Справих­ме се с босненците. Другата седмица ще играем доста по-сериозен мач срещу много по-сериозен отбор като Щутгарт. Дано вземем аванс срещу германците в домакинство­то ни. Имаме една седмица, за да се възстановим. Нека първо да спечелим в първен­ството срещу Пирин Гоце Делчев. После ще мислим за германците", каза Неделев след успеха над Жрински.

"Президентът (б.а. - Юли Попов) и собственикът (б.а. -Цветан Василев) дойдоха в съблекалнята след мача и празнувахме. Много съм щастлив. Вкарах, но не целя да ставам голмайстор. Искам просто да се раздавам за от­бора. Не е важното аз да вкарвам, а Ботев да печели", завърши Неделев.

Към младока проявяват ин­терес доста клубове. Включи­телно и швейцарският шам­пион Базел, който иска в ре­диците си и защитника на на­ционалния отбор Иван Ива­нов.

Източник: "Тема Спорт"



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).