ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (21)
ДАМС организира множество спортни прояви по случай Деня на българския спорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 17.05.2008Коментари (0)1221
© topsport.bg
Спортният празник ще бъде открит в 10 ч. на стадион "Пловдив" от Георги Шопов, заместник-кмет на община Пловдив, - на полувремето на започващия в 9.30 ч. футболен мач за юноши, а половин час по-късно ще бъде дадено началото на проявите по спортните терени. Лекоатлетическите състезания /бягане, щафети, скокове/, демонстрациите на бойни изкуства, състезанията по джудо и борба са на стадион "Пловдив", гребните спортове - на Гребния канал, тенисът - на кортовете "Локомотив" и "Албена", като един от кортовете ще бъде със свободен достъп за всички желаещи. Турнир "Златна рибка" между децата в клуба по плуване ще се проведе на закрития басейн, а турнирите по шахмат и спортен бридж ще бъдат в залата на Гребната база.

Един от акцентите на празника е откриването в 11 ч. на нова баскетболна зала в Средното спортно училище "Васил Левски". В базите на училището ще се проведат и състезанията по волейбол и спортна стрелба.

По инициатива на Държавната агенция за младежта и спорта в 10-те най-големи града в България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич и Шумен се организира "БИТКАТА НА ГРАДОВЕТЕ" - задочно състезание по баскетбол. Отборите ще бъдат съставени от 12 души - известни и знакови фигури за своя град. Всеки състезател ще изпълнява по 3 хвърляния от различни позиции към коша, като резултатът ще бъде сформиран от сбора на точките на всички. Състезанието ще се предава "на живо" от 10 специални подвижни станции на Дарик радио. В Пловдив "битката" ще започне в 14 ч. на паркинга до Финалната кула, а за участие в отбора ни са поканени кметове на райони и заместник-кметове на Община Пловдив, бизнесмени и артисти, които обичат баскетбола.

Празникът, организиран от Община Пловдив - Отдел "Младежки дейности, спорт и туризъм", ще завърши с Вечер на младите таланти от 18.30 ч. в Клуба на спортиста на площад Централен. На тържеството ще бъдат наградени млади перспективни състезатели от пловдивските спортни клубове.

Денят на българския спорт се чества втора поредна година по инициатива на ДАМС. Както е известно, 17-и май бе избран за ден на българския спорт, тъй като на него преди 114 години у нас пристигат 10 швейцарски учители по физическо възпитание, поканени от тогавашния министър на просвещението Георги Живков. Те донасят със себе си футболни топки, ракети за тенис, боксови ръкавици. Поставят основите на физическото възпитание в училищата и основите на спорта в нашата държава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица се раздели с трима опитни футболисти още преди края на сезона
Атлетик (Куклен) спечели регионалното дерби с Асеновец след гол в 94-ата минута
След Локо и Ботев - още един пловдивски отбор загуби мача си
Керкез: Предстои най-важният мач за нас, трябва да забравим за днес
Обрат! Ботев загуби от Арда, битката за седмото място се завърза
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: