Мъри: Реалната цел на Ботев през новия сезон е място в Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (48)
20:56 / 03.06.2013
7033
"Ботев Пловдив не трябва да прескача етапи в своето развитие. Реалното, което можем да търсим през новия сезон е място в европейските турнири", заяви за Гонг наставникът на "канарчетата" Станимир Стоилов.

"Дали това ще стане през първенството или през Купата на България, не е толкова важно. Нещата трябва да се степенуват и да се развиваме постепенно. Големите скокове водят до големи сривове", добави още Мъри.

"Планът за подготовка е уточнен. Чакаме само да се изчистят някои детайли около контролите, за да можем да ги обявим. Лагерите са ясни. Вече разбрахме и старта на първенството. Според нашите планове то ще се забави малко. Но ще трябва да се съобразим с решението на БФС. В слекцията няма нищо ново, което можем да обявим. Има определен интерес към определени играчи. Искахме да видим каква ще бъде формата на нашите играчи, за да знаем до каква степен да подсилим нашия отбор и колко играчи да привлечем", разкри плановете за лятната подготовка и селекцията Стоилов.

Той се изказа остро за решението на БФС новият шампионат да стартира на 20 юли: "Решението за старта на новия шампионат няма нищо общо с моето предложение. Моята идея беше есенния полусезон да стартира около 15 юли. Сега паузата отново е голяма. Какво значение има дали ще започнем на 20 юли или на 5 август. Но в България винаги се вземат половинчати решения. Не съм доволен от това решение. То е половинчато и горе-долу запазва старото статукво!"

"Нямам добра визия и не мога да дам точна оценка на новия формат на първенството. Щом такова е решението, ние трябва да се съобразим с него. Да играем и да се опитаме да се представим възможно най-добре. Явно в завършващата фаза на първенството отборите ще търсят, това към което се стремят", завърши бившият наставник на Левски, Литекс, Анортозис и националния отбор на България.



Виж коментарите (48)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).