Георги Славков: Ботев се нуждае от класа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
14:16 / 27.05.2013
5385
Легендарният нападател на Ботев Георги Славков направи любопитен коментар за представянето на "канарчетата" през изминалото първенство.

"И на мен, и на доста хора ни е странно, че Ботев Пд не можа да спечели нито един важен мач освен този с Левски през пролетта. Аз лично очаквах повече от отбора в тези двубои, но така се случиха нещата. Тимът показа голямо израстване, особено през пролетта, но в най-важните мачове - с Лудогорец, ЦСКА и Локо Пд, успя да спечели само една точка".

"Защо се е стигнало дотук обаче може да обясни единствено старши треньорът. Подобрението в играта няма да се запомни, защото голямата цел през този сезон - класиране в предварителните кръгове на Лига Европа, не бе осъществено. За да отидеш там, не може да не побеждаваш преките си противници. И срещу ЦСКА, и срещу Локо Пд, и срещу Лудогорец, жълто-черните просто не показаха добра игра и бяха далеч от нивото си. Ако трябва да се правят по-генерални оценки, ръководството и феновете като цяло могат да бъдат доволни. През следващия сезон обаче очакванията вече ще бъдат по- големи. Мина времето на изграждане на игрови стил. Сега вече ще трябват и резултати".

"Не бих казал, че съставът на Ботев в мача срещу Лудогорец беше странен. По-голямо впечатление ми направи този, с който жълто-черните излязоха срещу ЦСКА. Станимир Стоилов явно искаше да запази някои футболисти за дербито с Локомотив Пловдив и това му изигра лоша шега. Отборът загатна за потенциал, но той явно не е достатъчен. Затова се налага в отбора да бъдат привлечени нови имена, които да го подсилят. Надявам се, че ръководството и Мъри Стоилов работят по този въпрос, защото се вижда, че трябва да се вземат мерки да се повиши класата на отбора".

"При Ферарио Спасов видяхте, че се натрупа добър точков актив през есента, но тимът не показваше никаква игра. С идването на Стоилов вече стилът започна да се избистря, а играчите на Ботев започнаха да играят по-добър футбол. Но за да дойдат успехите, ще трябва повече от това. Дано освен добри трансфери на Колежа да запазят и ядрото на отбора. Не искам да говоря за мачовете от последния кръг, защото просто няма смисъл. Ще се получат "изненадващи" резултати, ще видите. Ако някои отбори искат да стават за смях, аз не искам", заяви носителя на Златната обувка.

Източник: "7 дни спорт"


Виж коментарите (27)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).