Мъри: Срещу Лудогорец ще играем за честта си, догодина искам в Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (78)
14:59 / 20.05.2013
10763
И, ние, и Лудогорец имаме минимални шансове за по-предно класиране, но аз искам да изиграем този двубой за честта и името си. В сряда в Разград ще се срещнат два от най-добрите отбори в България, които с игрите си показаха, че умеят да играят атрактивен и нападателен футбол. Това каза на последната си пресконференция преди приключване на първенството наставникът на Ботев Станимир Стоилов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Веселин Минев продължава да има здравословни проблеми и отпада от групата за мача, за да може евентуално да се възстанови за предстоящия лагер на националния отбор. Всички останали футболисти са на линия. В четвъртък ще проведем една тонизираща тренировка и разпускам отбора, като на 9 юни всички състезатели трябва да са обратно в Пловдив", заяви Стоилов.

Попитан има ли сантименти към почти сигурната нова титла на Левски, Мъри обясни:

"От една страна е добре, че ще имаме нов шампион, който е с по-голям коефициент в Европа. От друга обаче, и Лудогорец да беше завършил първи, нямаше да е никак незаслужено". 

"Привърженик съм на малките крачки напред и плавното израстване на тима, затова най-реалната цел за новото първенство ще бъде участие в Лига Европа. Ако ни се отвори възможност за нещо повече, естествено, че ще се опитаме да я използваме. Това обаче няма да е на всяка цена. За нашия собственик, а и за мен на първо място е завършването на спортната база и стадиона и чак след това скъпата селекция. По-добре да имаме терени и стадиони, на които да се развиват младите, отколкото сега да хвърлим милиони за звездна селекция, която да няма къде да тренира, а и която не е гаранция, че изведнъж ще станем суперотбор", завърши Стоилов.


Виж коментарите (78)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).