Ботев си заплю стадион за Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (75)
10:31 / 02.04.2013
13217
Пловдивският "Ботев" здраво се стяга за евротурнирите. Вече е заявен и ста­дион, където отборът ще играе през лятото, ако взе­ме бронзовите медали в първенството. Това е "Ла­зур" в Бургас. Според из­точника вече е имало и предварително плащане, което означава, че плов­дивчани са сигурни, че ще вземат квота през ля­тото.

4 отбора са заявили бур­гаския стадион, стана ясно след проучване на "24 ча­са". Освен местния "Черноморец край морето искат да ритат още лиде­рът в "А" група "Лудогорец" и варненският "Черно море". "Черноморец" и "Черно море" обаче пове­че ще се борят да не изпад­нат, отколкото за челото в класирането. Бургазлии нямат точка от началото на полусезона, а варненци спечелиха една срещу "Левски" в събота.

"Дали сме съгласието си за трите отбора, като прио­ритетно нашият стадион ще бъде използван от "Бо­тев", обясни изпълнител­ният директор на "Черно­морец" Пламен Киряков. Той отрече, че пловдивча­ни вече са си платили аван­сово за услугата.

"Договор за наем на спортния комплекс ще бъ­де сключен, след като станат ясни участниците ни в евротурнирите. Параметрите са ясни на мераклии­те", добави Киряков.

Стадион "Лазур" е един от малкото в България, които имат лиценз за орга­низиране на мачове от европейските клубни тур­нири. Другият, който е на­пълно одобрен, е този в Ло­веч, където "Литекс" на­прави тотален ремонт.

Много интересно ще е, ако още софийски отбори се класират за Европа из­вън втория в класирането "Левски". В момента и "си­ните" не могат да използ­ват "Георги Аспарухов", след като събориха сектор "А", но още не са стартира­ли ремонт. Така единстве­но остава "Васил Левски", който също плаче за обно­вяване.



Виж коментарите (75)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).