Колоездачите на "Цар Симеон 1898" започнаха официално зимната си подготовка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 30.01.2013
1778
След 8-седмична ваканция, колоездачите от представителния мъжки тим на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" започнаха същинската част от зимната си подготовка.

Заниманията са подчинени изцяло на предсезонната подготовка за новия спортно-състезателен сезон. Главният треньор на клуба Петър Павлов е изготвил специален тренировъчен режим, съобразен с началото и хода на подготовката. Тези дни бегачите на "Цар Симеон 1898" наблягат повече на обема и на общо-физическата и силова подготовка. Тренировките са съобразени и с времето навън.

Въпреки, че се водеха официално във ваканция голяма част от "царските" бегачи тренираха по желание, за да не излизат от спортна форма. Почти всички състезатели от юношеския и мъжкия представителен отбор въртяха педали, ако не всеки ден, то поне през ден. Затова сега на старта на същинската част от зимната подготовка, на повечето пловдивски бегачи е лесно.

"Момчетата са много сериозни и съвестни. Знаете, че почти не са спирали с тренировките, защото те сами поискаха да си тренират, за да не излизат от спортна форма. Това е нещо съвсем нормално при нас, защото сега ще им бъде много по-лесно ще достигнат до необходимото функционално състояние, в хода на подготовката за новия сезон. Тепърва започваме по-сериозните тренировки и натоварвания и извинения няма да приемам от никой от моите състезатели", обясни главният треньор Петър Павлов.

Представителният мъжки тим на "Цар Симеон 1898", както и юношеските формации, ще тренират засега само при домашни условия в Пловдив и региона. След тренировките за сила и издръжливост, бегачите ще започнат постепенно и по-интензивни натоварвания по шосетата около Пловдив, ако те не са заледени и заснежени.

Ръководството може да изпрати представителния мъжки отбор на зимен подготвителен лагер на юг, на по-топло място. Това ще се наложи, само ако у нас падне обилен сняг и пътищата останат повече време непочитени и заледени.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).