Стоилов: Няма да освобождаваме никого, търсим свежа кръв в нападение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
13:41 / 04.01.2013
6846
Броим холандския защитник Сивард Спрокел за сигурно ново попълнение. Очаквам днес да подпишем договор с него. Това заяви на пресконференция преди минути новият наставник на Ботев Станимир Стоилов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Не се притеснявам, че той не играл от 3-4 месеца. Познавам го много добре от престоя си в Анортозис и смятам, че ще ни е от полза. Що се отнася до Влатко Гроздановски - запознат съм отлично и с неговите качества, но засега нямаме намерение да привличаме защитник, защото на тази позиция разполагаме с достатъчно футболисти. Ще търсим свежа кръв в нападение, а също така ще вземем и няколко млади състезатели до 23 години", каза Мъри. 

Стана ясно, че следващата седмица хора от щаба на "жълто-черните" ще пътуват за Молдова, за да говорят с представители на Шериф Тираспол във връзка с привличането на Влади Стоянов. Ако вратарят може да разтрогне веднага, той ще дойде в Ботев още сега, ако не - през лятото. На 7 януари ще стане ясно името и на вторият, който ще подсили редиците на пловдивчани. 

"На този етап не мислим да освобождаваме футболисти. Артур Енрике е единственият, за когото досега сме получавали оферта", завърши Стоилов, но не пожела да уточни името на отбора, който се интересува от бразилския ляв бек.

"Тодор Неделев не е спирал да тренира, концентрирал се е върху физическата си сила. До лятото Неделев трябва да има много по-добра физическа подготовка. Ще търсим да най-подходящата позиция за него. До лятото ще искаме Ботев да разполага с най-добрия млад футболист в България. Всички други качества Неделев ги има, затова работи върху физическата си мощ", разкри още Стоилов.

"Чужденците, които ще привлечем, държа да са по-млади, да имат бъдеще в Ботев, а след това клубът да спечели от тях. Ние разполагаме с нормални пари, да съществува Ботев така, както трябва. С много пари разполагат клубове в Англия. Много пари се влагат в базата при нас. Играчите на Литекс аз ги познавам много добре, защото аз съм ги наложил, школата на Литекс започна да работи преди 5-6 години, това са първите плодове", допълни бившия наставник на Анортозис.

"До година, две-три, 30-40 процента от играчите в клуба трябва да идват от школата на Ботев. Целият треньорски щаб ще се занимава с младите играчи. Ще попълним бройката за лагера с някои от тях. Школата на Ботев тепърва започва да работи", завърши Мъри.







Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).