ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (32)
Две млади момчета са бъдещето на пловдивския футбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 31.12.2012Коментари (16)13575
© Plovdiv24.bg
Неделев и Абушев в битка за топката на дербито, завършило 2:2 с техни голове
В отиващата си година е време за равносметки. Каква е равносметката за пловдивските Локо и Ботев? Те изпращат противоречива година.

Ботев за първи път от десетилетие е финансово обезпечен, с ясна ръководна структура и високи цели в първенството. Моментното класиране и резултати обаче не отговарят на амбициите и налетите средства в отбора, затова последва и треньорска рокада.

Локо е на противоположния полюс. Новият собственик Марешки е далеч от футбола, но за разлика от Цветан Василев не се е обградил с футболни съветници и се опитва да превърне клуба в печеливша фирма с редуциране на заплати и т.н. На фона на това "смърфовете" изнесоха силна есен и разчитайки предимно на млади футболисти, които израстват покрай опитното трио Котев-Златински-Георгиев, надскочиха очакванията.

Неслучайно двата отбора са толкова близо в класирането, но не това е общото между тях. Общото е бъдещето на пловдивската школа. И в двата отбора през есента грееха две млади звезди, продукт на местната школа, на която в отборите най-после дадоха шанс.

Тодор Неделев безспорно е голямата звезда на Ботев. Едва на 19 години, в обкръжение на разочаровали скъпоплатени чужденци, се наложи "жълто-черният" юноша да носи "канарчетата" на гърба си. Неговата игра често бе катализатор за представянето на отбора, а 5-те му гола и множество асистенции помогнаха на Ботев да не разочарова дори повече през този полусезон. Два от головете му бяха в дербито, където бе близо и до хеттрик, но това бе мачът, който го официализира като лидер на "канарчетата".

В другия лагер блести Рангел Абушев. За всички интересуващи се по-изкъсо от пловдивския футбол, отдавна е ясно, че Абушев притежава безспорни качества. Още като играч на Марица, преди няколко години, той бе смятан за един от най-големите таланти в пловдивския футбол. После обаче започна футболното му пътешествие из различни български клубове, където все нещо не му достигаше да се наложи, за да се върне в родния Локомотив, където намери своето място. Абушев е голмайстор на Локо от есента и с него са свързани надеждите на феновете за по-добро представяне през пролетта, особено на фона на постната селекция, която се очертава на "Лаута".

Изгряването на двете млади звезди е нещо знаково за Пловдив и местните школи. След толкова години, най-после отново местни момчета блестят в двата местни гранда. Местни момчета, които освен за заплата, играят и за фланелката, за емблемата, което не може да се очаква от скъпоплатени чужденци или български футболисти, непознаващи местната футболна история. Дано този факт накара футболните президенти да се замислят най-после и да погледнат по-сериозно на школата и на поотрасналите си възпитаници, които са пръснати из знайни и незнайни отбори във "В" група. В Ботев направиха първата крачка, започвайки строежа на базата в Коматево. Да се надяваме, че ще имат силите и смелостта да извървят целия път, защото Пловдив е място, където се раждат футболни таланти, просто трябва да им се дадат условие за развитие и място за реализация. После те ще се отплатят с голове и скъпи трансфери на Запад.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Честита Нова година, много здраве, щастие, късмет и повече успехи за футболните отбори на град Пловдив.
+4
 
 
Успех на младите местни момчета в родния футбол и на отборите, залагащи на тях!
+11
 
 
Искам да се възползвам от тази обща тема и да пожелая много здраве и щастие на всички привърженици на пловдивския футбол от двата лагера и весело посрещане на 2013 година!На двамата футболисти да пожелая да са живи и здрави,365 безконтузни дни на зеления килим и все така да продължават да ни радват,защото причината поради която хората се завръщат по стадионите са таланти като тях!Честита Нова Година на всички!
+7
 
 
Успех и на двамата.Пловдивските отбори трябва да налагат свой юноши,това е пътя.Само Ботев.Щастлива Нова година на всички.
+12
 
 
Да сте живи и здрави момчета!Весели празници на всички!
+11
 
 
В края на краищата кадърните кадри на отборите трябва да се налагат и се товарят с отговорност - само така ще станат футболни легенди. Успех на всички пловдивски отбори в борбата с БФС-мафията. Само Локо ! Весели празници на пловдивчани !!!
+22
 
 
С нетърпение чакам момента,в който основата на Ботев ще са юноши на клуба.Буферите вече са тръгнали по тоя път и се очаква тогава дербитата да с ядски заряд.Успех на Тошко и на Абушев,и дано за напред гледаме повече млади момчета по терените.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кметът прие ботевистите и им благодари за емоцията, фонтанът пред общината бликна в жълто
Гонзо и Стоичков един срещу друг в звезден турнир в Тайланд
С плакат "Густо майна" започна шествието на феновете на Ботев, Попето и Балтанов са начело
Наказаха Керкез и двама от героите във финала, общата глоба за Ботев е 13 250 лв.
Ако ЦСКА-София има нов треньор, той ще е Александър Томаш
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: