Най-големият подарък за 100-годишнината на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (57)
12:29 / 28.12.2012
14866
Юбилейната 2012 година ще остане завинаги в историята на "Ботев" по ред причини. Може би най-важната от тях е изграждането на модерна материална база, чието начало бе поставено навръх 100-годишнината на клуба.

В средата на месец юни започна работата по спортния комплекс в Коматево, който ще се разполага върху 66 034 кв.м.

На мястото на старото игрище в пловдивския квартал, скоро представителният тим и детско-юношеската академия на "Ботев" ще разполагат с пет големи и един маломерен терен, както и с модерен възстановителен център.

Според плановете терените трябва да бъдат готови в началото на лятото, а в началото на есента да завърши изграждането на цялата база и комплексът да отвори врати. След сериозен обем работа по разчистването и изравняването на огромната площ, в края на 2012-та вече се виждат очертанията на спортния комплекс, а представителния тим дори направи дебютна тренировка на готовия за експлоатация терен с изкуствена настилка.

Също през юбилейната година, първата част от модернизирането си претърпя и стадион "Христо Ботев". В края на месец март стартира подмяната на неговото тревно покритие и три месеца по-късно "Колежа" вече се радваше на нов зелен "килим", оборудван с всички екстри.

Към момента в ход са административните процедури по концесията на стадион "Христо Ботев". Очаква се до март 2013 година те да са приключили и да започне поетапният строеж на трибуните, за да добие съоръжението предвидената в проекта модерна визия.

Източник: botevplovdiv.bg



Виж коментарите (57)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).