Малтийци канят колоездач на "Цар Симеон" да се състезава и работи при тях, той отказва

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 06.12.2012
1481
Пистовият национал от "Цар Симеон 1898" Дамян Филипов е получил покана отново да се състезава за елитния малтийски "Грийн циклинг тийм". 26-годишният пловдивчанин е бил поканен да се присъедини към велоклуба от Малта лично от президента и собственика му - известния местен бизнесмен Чарли Замут. 

Босът настоявал да вземе 27-годишният пловдивчанин освен като състезател, но и като треньор в детско-юношеската школа на клуба. Идеята на Замут била българинът да работи по спечелен от местната община европейски проект за насърчаване на спорта в малките държави.

Дамян обаче е отказал добрата офертата, заради личен мотив и е предпочел да остане на този етап в България.

"Офертата от Малта бе наистина доста примамлива за мен, но по лични причини ми се налага да съм си в Пловдив. Колоезденето в тази малка островна държава тепърва се развива, и то в бързи темпове. Бе голямо предизвикателство за мен да отида да работя и да се състезавам там, но имам личен мотив и засега трябва да съм си в България", обясни Дамян.

Както е известно българинът караше за малтийски "Грийн циклинг тийм" през миналото лятот и с него дори стана отборен победител в Международния колоездачен тур на Ла Валета. Тогава Филипов бе за половин година в Малта и след като получи официално разрешение от родния си "Цар Симеон 1898", той бе преотстъпен там и картотекиран в Малтийския колоездачен съюз за новия си клуб.

Поради ангажиментите си в Малта, Дамян не участва за пловдивският велоклуб в Международна колоездачна обиколка на България.

Филипов дори бе един от лидерите на елитния малтийски отбор "Грийн циклинг тийм", за който освен пловдивчанина караха Марк Боничи, Андрю Бринковрич, Етиен Бонелло, Клив Ебейер, Кристофър Гат и Джефри Борг.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).