Ботев - Лудогорец може да се преиграе при две условия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
16:44 / 01.12.2012
8777
Вчера ръководствата на Ботев (Пловдив) и Лудогорец обявиха, че са готови да преиграят мача помежду им, който се състоя на 28 ноември 2012 година в Пловдив и завърши с успех на разградчани (0:1). В медиите се появи информация, че това е невъзможно, тъй като правилата на БФС не го позволяват. В наредбата на централата ясно е записано, че при определени условия мач все пак може да се преиграе.

Член 21 (16) Формално нарушение

1. Формално нарушение има, когато съдията е нарушил някоя повелителна разпоредба на Правилата на играта футбол, изискваща да вземе само предвиденото в нея решение, а той се е отклонил и е заменил с друга повелителна разпоредба, на базата на която е взел друго решение.

2. Формалното нарушение на правилата се описва от делегата в доклад или в жалба от отбор-участник в срещата.

Докладът или жалбата се подават до СТК, със съответния доказателствен материал. Събраните данни се предават на СК за становище.

Когато Спортно-техническата комисия установи, че има формално нарушение, футболната среща се преиграва само когато нарушението:

а) директно е повлияло на резултата на футболната среща или

б) е допуснато по правила 1, 3 и 7 от Правилата на играта футбол.

Когато СТК вземе решение за преиграване на футболната среща, тя се насрочва през същия полусезон и се играе на същия стадион, където е било допуснато формалното нарушение.

Разходите се заплащат съобразно решението на администриращия орган.



Виж коментарите (26)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).