Шефът на съдиите: Голът на Цветков е кристално редовен, за дузпата Таско май е прав

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (34)
13:24 / 30.11.2012
9353
Шефът на Съдийската комисия Никола Джугански даде специална пресконференция по повод грешките на рефера Таско Тасков в срещата от 14-ия кръг на "А" група между Ботев и Лудогорец в Пловдив. На нея той заяви, че попадението на Иван Цветков е чисто и е неправилно отменено, а за играта с ръка на Франк Гела в наказателното поле е склонен да се съгласи с отсъждането на Таско Тасков.

"Аз не съм убеден, че Ботев Пловдив е най-ощетяваният отбор. Куриозното е, че два пъти те подаваха жалби, след като спечелиха мачовете си - срещу Литекс и срещу Пирин (Гоце Делчев). Вече няколко месеца съм шеф на съдиите и никой съдия не се е оплаквал, че е оказван натиск върху него", коментира Джугански.

"Като специалист по засадите мога да коментирам първо засадата на Иван Цветков, която беше маркирана и по-скоро не трябваше да бъде маркирана. Съдията в такъв момент има няколко критерия които трябва да вземе предвид. Това са влияят ли играчите, които са в ситуацията, дали докосват топката. В случая те нито пречеха на някой противников играч, нито играха с топката. Голът бе отбелязан от човек, който в момента на подаването е в чиста позиция. Това е грешка на асистента, която преди 15-20 години нямаше да е грешка, но сега е и го взимаме предвид", допълни той.

"Колкото до дузпата, не съм чак такъв специалист в дузпите, но когато има игра с ръка съдията трябва да се ръководи от това, дали има умисъл, дали има възможност да избегне играта с ръка, от какво разстояние е ударът, в комисията има достатъчно добри специалисти и на нашата предстояща комисия във вторник ще вземем решение, дали решението на Таско в този случай е правилно или грешно", каза още Джугански.

Относно факта, че след мача съдиите са вечеряли с представители на Лудогорец, Джугански коментира: "Много ми е гадно да коментирам този случай. От една страна няма забрана съдиите да вечерят където и да било. Но след мач, в който имаше такива скандали, какъвто беше Лудогорец - Черноморец, не смятам, че е правилно да вечерят с представители на някой отбор. Казвали сме им да внимават с кого контактуват, защото все пак те са публични личности. Оставяме на тяхната съвест и техния морал с кого се виждат".

 

 




Виж коментарите (34)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).