Денят на истинското дерби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (81)
09:29 / 04.11.2012
16197
Днес за Пловдив ще е малко по-особен ден. Движението в града ще е променено, а повечето пловдивчани се интересуват само от една тема и игнорират всичко останало. Причината е ясна, истинското дерби номер едно на България се завръща с гръм и трясък.

Думите не са преувеличени. Едва ли има друг футболен сблъсък, който да предизвиква такива вълнения, граничещи с истерия. Едва ли в България има друг мач, за който билетите се продават контролирано, много от желаещите да гледат мача на живо не успяха да се снабдят, като се развъртя дори черна борса с надути до небето цени на ценните хартийки.

Често си ги мерим със софиянци дербитата, но никой не може да ни убеди, че нашето е най-голямото. Ако стадионите ни позволяваха, на този мач ще се съберат над 40 000 по трибуните, винаги съоръженията ни се пукат по шевовете, но бройката не е основният критерии. Локо - Ботев е мач с невероятен заряд и емоция, зрелище на терена, красота по трибуните, които в България другаде не могат да се видят и усетят.

Често се случва дербито да го няма всяка година, което понякога е добре, защото предпазва то да се превърне в тривиално и монотонно, а чакането "налива" допълнителен огън в сърцата и главите на феновете.

В пловдивското дерби няма фаворит, няма уговорки, има зрелище на терена. Нека си пожелаем и днес да е така, а феновете да се раздадат единствено на трибуните и не се стига до грозни сцени.



Виж коментарите (81)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).