Бонев става спортен директор на Локо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (72)
11:17 / 20.10.2012
11975
От вчера Локомотив Пловдив има нова управа. Силната фигура на "Лаута" се казва Николай Почеканов. Адвокатът е най-довереният човек на Веселин Марешки и досега влизаше в ролята на финансов шеф. Вчера той бе утвърден за изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на клуба. Освен него в управителното тяло влязоха Владимир Александров и Петя Диковска. Двамата също са от обкръжението на Марешки. Аптекарският бос все още официално не е придобил собствеността върху клуба.
"Акциите ще бъдат прехвърлени до седмица, след което ще се събере бордът на директорите и ще бъдат обявени структурните промени в клуба. На Общото събрание не са прехвърляни акции", заяви Почеканов. Адвокатът допълни, че Марешки ще изгледа двубоя със Славия от ложата на "Лаута". Мачът е утре от 16:00 часа.

"Аз доколкото знам, оставката на Атанас Узунов не е приета. Г-н Марешки ще присъства в неделя на мача със Славия и ще можете да му зададете всичките си въпроси", каза той.

Голямата новина от събранието обаче е друга - от следващата седмица официално спортен директор на Локомотив ще бъде легендата на клуба Христо Бонев. Досега Зума бе почетен президент на черно-белите и дори подаде оставка след скандалите около неназначаването на Георги Иванов-Гонзо за треньор. Бонев ще бъде зачислен на щат към клуба. Освен това той ще бъде и съветник на Веселин Марешки.
Административният директор на Локомотив Атанас Узунов опита да успокои напрежението между него и запалянковците. Както е известно, те му поискаха оставката, а той я хвърли. Вчера трябваше да стане ясно дали бившият рефер ще остане на работа в клуба. Решение на ръководството, а и на самия Узунов липсваше. Вместо това директорът обяви, че излиза в отпуск с нарочно писмо до запалянковците. "Уважаеми привърженици, в последните няколко седмици името ми стана повод за безкрайни спекулации и последвали от вас реакции. През последните месеци върху мен се стовари огромно напрежение, което не се отразява добре на мен и Локомотив. С оглед на трудната обстановка в клуба и предстоящите тежки мачове за представителния отбор обявявам излизането си в отпуск, какъвто не съм използвал през последните години. Имам нужда от заслужена почивка, както и да отдам необходимото внимание на семейството и близките си. Макар и извън клуба няма да спирам да работя с всички сили в интерес на любимия Локомотив", се казва в него.

Източник: в. "Тема спорт"



Виж коментарите (72)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).