Иска ли Марешки да е собственик на Локомотив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (74)
14:35 / 16.10.2012
11351
Напрежението на "Лаута" достига невиждани висини тези дни. Валят една след друга треньорски рокади, декларации, пресконференции и взаимни обвинения между собственик, ръководство, фенове, легенди, приближени журналисти и т.н.

На вчерашната пресконференция най-истинските думи, излезли от Атанас Узунов и Христо Бонев, са, че на Локо му е нужно в този момент спокойствие. Едва ли обаче отборът може да си позволи този лукс и дори Бонев и Узунов го осъзнават, въпреки че ако нещата продължават в същия дух, "черно-белите" са пред угрозата не само да изгубят предстоящите дербита, ами и да се озоват в зоната на здрача, откъдето пътят обратно е доста труден. Защо обаче трябва да се налага пловдивчани да го извървят?

Паралелът с Ботев на Христолов е колкото задължителен, толкова и абсурден. Защото тогава бе ясно кой е врагът, кой е в основата на съсипването на отбора. Сега феновете на Локо винят Узунов, но дали той или по-точно дали само той има вина, дали само той е врагът?

Локо в момента е на кръстопът, но май правилна посока няма, трябва да се търси пътят към по-малкото зло. Най-важният въпрос в момента е: Иска ли Веселин Марешки да е собственик? Иска ли да излезе от абсурдната ситуация, в която се намира една от "фирмите" му? Варненският бос реди интервю след интервю, в които казва доста объркани и разнопосочни неща, за да не използваме по-тежки думи. Като че ли Марешки се лута между това, което иска да каже и това което трябва да каже и опитвайки се да "говори по средата", се получава едно размито и объркващо нищо.

От една страна, още при представянето си, бизнесменът заяви, че е бил помолен да поеме издръжката на Локо, после каза, че и друг път е купувал ненужни неща. След това се опита да се коригира, казвайки, че е в Локо заради феновете, че се е запалил по отбора и ще направи всичко възможно да го стабилизира. Нима нямаше тази възможност с назначението на Георги Иванов? Нима Гонзо е поставил толкова тежки условия или просто е искал да изкорени всичко лошо в клуба, да го "подреди" и да започне да гради? До петък Марешки трябва да реши дали да приеме оставката на Узунов. До петък би трябвало да се срещне и с феновете. 

Иска ли Марешки силен Локомотив, или търси повод да се отърве от бремето, което май малко насила му бе възложено? Оставянето на Узунов на поста, с това задълбочаването на конфликта с феновете, а оттам и повод за оттегляне, звучи като възможен сценарий. Дали се цели именно това, или нещата са много по-дълбоки - дано скоро тези въпроси намерят своите отговори и разрешения, защото Локо е тръгнал по наклонената плоскост надолу, а пътя нагоре е дълъг и труден.

Ясно е едно - всеки един отбор, включително и Локомотив, се нуждае от три неща, работещи заедно: собственик, ръководство и фенове. В Локо като че ли в момента и трите компонента са чужди един на друг.



Виж коментарите (74)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).