Технически данни за бъдещата осветителна система на ст. "Локомотив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (75)
12:56 / 03.10.2012
8390
Заради огромния интерес сред привържениците на Локомотив (Пд) публикуваме част от по-важните технически данни от бъдещата осветителна система на стадиона в квартал "Лаута". Параметрите са изготвени от фирмата-победител в конкурса за обществената поръчка - "Хит ООД" , гр. Горна Оряховица.

Новата прожекторна осветителна уредба ще бъде разположена на 4 (четири) мачти с височина 40 метра плюс надстройка с височина 5,50 метра и с работна площадка (снимки 1 и 2), като на всяка от тях ще се разположат 46 броя прожектори, разположени в структура от 8 реда и 6 колони (снимка 3). Средната височина на окачване ще бъде 43 метра. Спазено е изискването ъгълът между точката в центъра и средната височина на инсталиране на прожекторите да надхвърля ъгъл 25 градуса и никой прожектор да не надхвърля ъгъл на насочване над 70 градуса спрямо вертикала.

Прожекторната осветителна уредба е проектирана да работи в 4 светлинни програми:

- Програма "Цветна телевизия" (състезание с TV излъчване)

- Програма "Състезание футбол" (състезание без TV излъчване)

- Програма "Тренировки" (високо ниво)

- Програма "Почистване на терена"

"Цветна телевизия" е по изискванията на UEFA 2010 за стадиони клас IV. (виж снимка 4)

Офертата на фирма "Хит ООД" предвижда захранване на осветителната система едновременно от 2 трафопоста. Всеки един от тях ще захранва в работен режим равен брой прожектори (92 броя), а в авариен режим ще има капацитета да поеме посредством система от АВР-и товара на дефектиралия трафопост.

При подаване на команда за загасяне на осветлението 12 броя прожектори ще остават да работят за клиентски дефиниран период от време. По този начин ще бъде създаден по-висок комфорт и сигурност на напускащата състезанието публика, като амплитудата на осветеността по време на състезание и по време на напускане на спортното съоръжение ще бъде чувствително по-малка.

Средната осветеност на трибуните след приключване на мероприятието ще бъде над 35 lx и ще бъде поддържана минимум 45 минути.

Общият срок за изпълнение обекта на поръчката ще бъде 68 календарни дни.

 



Виж коментарите (75)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).