Пловдивчанин е на път да стане новият Балотели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:53 / 12.07.2012
6257
Ром от Столипиново може да се окаже новият Марио Балотели! Това не е шега, пловдивчанинът Серафим Михайлов започна тренировки с първия тим на "Манчестър Сити" в Австрия. Възпитаникът на училище "Юрий Гагарин" беше привикан от Роберто Манчини заедно с други таланти от академията на английския шампион. Лагерът може да се окаже решаващ за бъдещето на 17-годишния нападател. И да не остане при Тевес, Агуеро, Балотели, Бари и останалите суперзвезди, Серафимчо може да заслужи договор през 2013-а, когато навършва пълнолетие.

Ромът е в "Ман Сити" от началото на годината. Михайлов бележи два гола за юношите на турнир в "Абу Даби" и вдига купата заедно с "небесносините". Едното му попадение е на финала с "Интер". През пролетта записва и мач за втория отбор на "Сити". Той излиза титуляр заедно с Оуен Харгрийвс и Уейн Бридж при успеха 3:1 като гост на "Бъри". Оттогава редовно тренира пред погледа на Роберто Манчини. 

Иначе Михайлов е откритие на прочутия пловдивски спец Митко Джоров, сега помощник на "Видима". Той го взима в "Спартак" и прави много силен тим, който бие наред в региона, не се дава и на столичните грандове. Миналата година нападателят блесва с 4 гола срещу "Славия" на полуфинала на републиканското. Бележи и на ЦСКА във финала, но пловдивчани губят 1:2 в Правец.

Въпреки че е роден през 1995 г., играе и за по-горния набор. Бележи в дебюта си за националния.

Забелязва го мениджърът Мирко Миличевич, съпруг на националката по волейбол Радостина Тенева. Той го откупува за 5000 евро от мизерстващия "Спартак". Води го на проби във "Фенербахче", между другото Серафим знае добре турски. После го урежда на тестове в "Олимпиакос" чрез сънародника си Дарко Ковачевич, легенда на пирейци.

Сърбинът пуска връзки до "Атлетико" М и "Порто", но тогава идва шансът пред рома от Столипиново да се докаже в може би най-богатия клуб в света.

Източник: "Стандарт"



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).