Локо загуби от Лудогорец за Суперкупата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (205)
22:25 / 11.07.2012
17984
Локомотив Пловдив не можа да окаже съпротива срещу звездната селекция на Лудогорец и отстъпи с 1:3 за Суперкупата на България. Победата за разградчани дойде след голове на Кейшара (10'), Гъргоров (43') и Марселиньо (90'). Почетното попадение за пловдивчани реализира Даксон (12').

Срещата на стадион "Лазур" в Бургас започна злощастно за феновете на "черно-белите", които трябваше да преглътнат гол още в 10-ата минута на Жуниор Кейшара. Новото попълнение на "зелените" се разписа след чудесен пас на Марселиньо.

Локо Пд обаче набързо отговори и минута по късно възстанови равенството. Даксон Да Силва нахлу в половината на разградчани и на 2-3 метра от дъгата на наказателното поле бе съборен от Георги Костадинов, а рефера без да се замисля отсъди нарушение. Зад топката застана именно Дакксон, който с брилянтен гол възстанови статуквото - 1:1.

В края на полувремето Лудогорец отново дръпна напред в резултата след една продължителна атака в половината на пловдивчани завършила с гол на Емил Гъргоров

След почивката играта се накъса. Грубите влизания от страна и на двата отбора зачестиха.

Четвърт час преди края на двубоя бразилския таран на Локомотив Пд Тасио бе много близо да възстанови равенството, но ударът му около 20 метра мина на сантиметри от гредата.

В последната минута на срещата Марселиньо уби интригата с нов гол във вратата на Локомотив Пд. Гъргоров намери в наказателното поле бразилеца, който бе оставен непокрит от защитниците на "черно-белите" и с техничен удар фиксира крайното 1:3.

С този успех тима на Лудогорец стигна до исторически успех успявайки в рамките на една година да спечели трета купа, като преди това разградчани вдигнаха Купата на България, шампионската титла, а сега и Суперкупата.

Лудогорец - Локомотив Пловдив 3:1
1:0 Кейшара 10'
1:1 Даксон 12'
2:1 Гъргоров 43'
3:1 Марселиньо 90'

Лудогорец: Голубович, Минев, Барт, Гулдан, Кейшара, Генчев, Костадинов, Стоянов (71' Гела) , Иванов (81' Александров), Марселиньо, Гъргоров (к)
Треньор: Ивайло Петев

Локомотив Пловдив: Господинов, Родригес (84' Коцев) , Саламатракис, В. Георгиев, Венков, Д. Георгиев (57' Златински), Даксон, Сержиньо, Й. Тодоров (70' Тимонов) , Лазаров (к) (59' Ели Маркес) , Тасио
Треньор: Емил Велев



Виж коментарите (205)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).