ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
"RESPECT“ стана национален шампион в Ариана Аматьорска Лига 2012
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:06 / 09.07.2012Коментари (0)1620
©
Отборът на "RESPECT" от Варна спечели националния турнир Ариана Аматьорска Лига 2012. Новият национален шампион по аматьорски футбол на Ариана спечели големия финал в Пловдив с резултат 2:1 над шампиона на София "Клетката". Футболното зрелище беше проследено от около 1000 зрители на трибуните и около мобилния стадион "Ариана Арена" в центъра на Пловдив. Двата отбора изнесоха атрактивен финален двубой с превъзходство на "RESPECT". Бронзът на Ариана заслужи отборът на "Калояново" - шампион на Пловдив, който победи шампионите на Плевен "Ресторант Кошарите" с 6:3 в малкия финал на турнира.

Голямата награда за победителя в Ариана Аматьорска Лига - мач срещу професионалния първенец на страната, прикова интереса на спортната общественост в Пловдив. Шампионите на Ариана "RESPECT" излязоха в демонстративен двубой срещу "Лудогорец", малко след като спечелиха титлата на турнира. Мачът завърши с резултат 5:2 в полза на професионалистите.

Купата на Ариана и медалите на шампионите бяха връчени от старши треньора на "Лудогорец" Ивайло Петев, а зам. кметът на Пловдив Георги Титюков връчи сребърните медали на "Клетката".

За втора поредна година Ариана връчи специално индивидуално отличие - "Талант на турнира", с възможност за проби в лагера на националния шампион.

Шансът да тренира в тима на Ивайло Петев получи Димитър Цветанов от състава на бургаския финалист "Бастун". През изминалите три дни той показа, че притежава необходимите спортно-технически качества и умения, за да опита да играе наравно с професионалистите. От "Лудогорец" заявиха, че ще посрещнат с голямо желание непрофесионалиста и ще му дадат шанс да докаже своите перспективни качества.

Маркетинг мениджърът на "Загорка" АД, г-н Румен Колев, връчи индивидуалните награди в турнира:
• "Голмайстор" на Ариана Аматьорска Лига 2012 стана Филип Филипов от "Клетката" с 10 отбелязани попадения.
• За "най-добър вратар" бе определен Иван Дичев от "Клетката".
• Наградата за "феърплей" получи Светлозар Окатов от състава на "Анархия (Русе)".

По време на награждаването Румен Колев поздрави всички отбори, участващи в Ариана Аматьорска Лига и обеща нови изненади в изданието на турнира през следващата година. "Третото издание на Ариана Аматьорска Лига затвърди големия интерес към турнира от първите 2 години. Турнирът се превръща в безспорно предизвикателство за все повече футболни аматьори в цялата страна и затова обещаваме още по-големи изненади и емоции с Ариана Аматьорска Лига 2013".

Осем български града посрещнаха регионалните състезания в Ариана Аматьорска Лига в периода април-юли 2012 г. Непрофесионалното футболно първенство на Ариана се превърна в една от най-популярните прояви за масовата спортна общественост в страната. В турнира участваха над 1 200 аматьорски отбора от цялата страна с над 12 000 непрофесионални футболисти. Под компетентното ръководство на 180 съдии и делегати от БФС, бяха изиграни 1346 мача със 7375 отбелязани гола, и 673 часа общо игрово време.

Финалният турнир в Пловдив през изминалите 3 дни премина при много коректна и равностойна игра на всички регионални финалисти, които достигнаха до този етап на състезанието. Шампионите и финалистите от Ариана Аматьорска Лига изразиха своите положителни впечатления от нивото и организацията на второто поред издание и очакват с нетърпение догодина да се включат отново.

Още по темата: общо новини по темата: 7
07.07.2012
05.07.2012
05.07.2012
04.07.2012
28.06.2012
19.06.2012
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Изненада: Спартак се раздели с Иван Кочев! Ръководството постави цел пред отбора
Локомотивска подкрепа от Румъния за утрешния мач срещу Левски на "Лаута"
Двама от Спартак изгоряха за червени картони
Марица записа драматична загуба и се изправя срещу полицейски тим на полуфинал
Трус в Литекс! Ганчеви се оттеглят, сменят името на отбора
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: