Левски отмъква талант на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (55)
11:56 / 14.05.2012
7278
Левски е все по-близо дo привличането на То­дор Неделев от Ботев. Талантът е следен от доста време от сините, но временният старши треньор Ясен Петров на­тиска шефовете си да вземат пловдивския та­лант.

Ексклузивните права за продажба на играча се държат от Андрей Пав­лов, чиято школа се вля в Ботев Пловдив, когато лицензът на Металик Со­пот бе продаден на плов­дивчани в момента, в който истинският Ботев на Димитър Христолов бе изваден от професио­налния футбол. Тогава Павлов е запазил права върху някои от най-голе­мите таланти в школа­та си, един от които е именно Тодор Неделев.

Левски и Ботев обаче едва ли ще имат разминавания при преговорите. Ръководствата на двата клуба са изключително близки, като дори следи­те към финансирането им водят към едно и също място.

Тодор Неделев е офанзивен полузащитник със си­лен ляв крак, като изпълня­ва добре преки свободни удари. Той бе капитан на Ботев при треньора Милен Радуканов, но при но­вия наставник Костадин Видолов изгуби титуляр­ното си място.

Ясен Петров следи Не­делев още от първия си престой като треньор на Левски. След това Джанини стана и скаут на сините за Пловдив и региона.

Изходът на преговори­те между Левски и Ботев зависи от това дали пловдивчани ще се класират за участие в А група за новия сезон. При поло­жение че жълто-черните не успеят да се върнат в елитната група, сините ще вземат Неделев за символична сума, но про­цент от бъдеща продаж­ба на играча ще остане в Пловдив.

Тодор Неделев е следен изкъсо и от Лудогорец, и от ЦСКА, но сините са с преференции поради спо­менатото вече приятелство между ръководства­та на двата клуба.

Източник: "Тема Спорт"



Виж коментарите (55)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).