Поканиха "Цар Симеон" на силен класик тур в Сърбия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:55 / 11.05.2012
1440
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" получи персонална покана за силния международен колоездачен тур на шосе "Класик Белград-Чачак", който ще се проведе през този уикенд.

Главният треньор на "царския тим" Петър Павлов веднага прие поканата за това участие, за да запълни празината, оставена от липсата в момента на силни състезания за мъже от календара на Българския колоездачен съюз.

Турът "Класик Белград-Чачак" стартира тази събота в сръбската столица и ще финишира в неделя в град Чачак. Маршрутът включва 2 специални етапа, като в първия състезателен ден колоната ще измине 180 километра с няколко планински изкачвания. В тях са предвидени премии за катерачи и за активност. Вторият етап е с общ старт на 150 километра, също с няколко премии за катерачи и за активност.

"Класик Белград-Чачак" е както за индивидуално, така и за отборно класиране. Участващите отбори трябва да бъдат съставени минимум от 5 бегачи.

По предварителни заявки надпреварата ще събере състезатели от България, Сърбия, Хърватска, Словения, Гърция, Австрия и Унгария.

Това състезание по принцип е успешно за "Цар Симеон 1898". По-миналата година пловдивският велотим спечели убедително първото място в генералното класиране - отборно на "Класик Белград-Чачак", в конкуренцията на елитни отбори от Словения, Чехия, Хърватска, Сърбия, Унгария и Австрия.

В първия състезателен ден на тура "Класик Белград-Чачак" състезаващият се тогава за "Цар Симеон 1898" сърбин Александър Дукич стана трети като голяма заслуга за успеха на Алекс обаче имаха съотборниците му Пламен Димов и Драган Спасич. Победител тогава стана бившият световен шампион Иван Стевич от "Партизан"/Белград/. Във втория състезателен ден друг товава бегач на пловдивския тим - Игор Пайович, изпусна за малко първото място и остана втори, след словенеца Митя Данкулович от тима на "Оборика".

В предишното издание на този тур пък първото място изкова пък словенец - Митя Мандрил от тима на "Перутина", следван на 9 секунди от словака Марош Ковач от "Дукла-Мерида"(Тренчин).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 19


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).