ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Коко Динев: Ще приемаме съперниците си на "Васил Левски", ако играем в Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:40 / 05.05.2012Коментари (32)3530
© Plovdiv24.bg
Президентът на Локомотив Пловдив Константин Динев се изказа остро по повод назначението на Станислав Тодоров за финалния мач от турнира за Купата на България срещу Лудогорец. Това бе повод "Тема Спорт" да го потърси за голямо интервю. Ето какво заяви той.

Г-н Динев, дocтa остро се из­казахте за назначението на Ста­нислав Тодоров за финала за Ку­пата на България срещу Лудого­рец. С какво са свързани притес­ненията ви?
- Острото ми изказване е про­диктувано от това, че има някол­ко съдии, които са абсолютно подвластни на силните на деня. Такива са Станислав Тодоров и Николай Йорданов. Те са зависими от твърде много хора и затова не може да им се има никакво доверие. Абсолютно никак­во. Такива ка­то тях искат да угод­ничат по всякакъв начин на хо­рата от Изпълкома на БФС u първо защитават чужди интереси, а после мислят за правилника на футболната игра. Тодоров и Николай Йорданов имат свои правила, по които ръководят мачовете. Имам всички осно­вания да се опасявам от назначението на Станислав Toдoров за рефер на финала срещу Лудогорец. Той може да опоро­чи мача. Способен е, не се съм­нявайте. Имайте предвид, че този финал може да даде мяс­то на четвъртия в класирането за участие в Лига Европа. За това срещу нас в този мач ще са не само Лудогорец, но и няколко други клуба, които се борят именно за четвъртата позиция и ще искат да загубим финала. Всички, които искат четвъртото място, ще са срещу Локо Пд. Интересите са много и заради това ни се пра­ща този съдия. А той ни е още­тявал доста пъти. Отмени ни редовен гол точно срещу Лудогорец в първия кръг. Мисля, че абсолютно всички тъмни сили в българския футбол ще бъдат срещу Локо Пд на финала.

В такъв случай защо не подадохте молба да бъде назна­чен чуждестранен съдия?
- Аз нямам против да ни сви­ри чуждестранен съдия, но досега никога не съм подавал заяв­ление за такъв. Ние не сме има­ли такава практика в предиш­ните години. Не сме настоява­ли да ни свири чужденец и за­това не се и замислихме над този въпрос. Просто не исках да пращат Станислав Тодоров и Николай Йорданов. Нямаме нищо против спрямо всеки наш арбитър, стига да не са тези двамата. За мен те са ед­на шайка. Давам за пример Момчил Врайков, който беше заловен да тегли пари с фалши­ви кредитни карти пред бан­комат в чужбина. Ако Станис­лав Тодоров и Николай Йорда­нов не бяха в съдийството сигурно щяха да бъдат с него пред банкомата. Аз не ги виждам тези момчета какво друго препитание могат да имат извън съдийството. Убеден съм, че ако не бяха рефери, сега щяха да вър­шат същите неща като Мом­чил Врайков. Такава им е при­родата и те не могат да избя­гат от нея.

Тоест вие разчитате съди­ята на мача с Лудогорец да бъде сменен. Дори заплаших­те с бойкот?
- Първосигналната ми реак­ция ме тласкаше към бойкот, тоест да не се явим на фина­ла. Защото с такъв съдия мачът изглежда предопреде­лен. Но не мога да лиша феновете на Локо от това да присъстват на финал. Те от­давна чакат този миг. Аз се притеснявам и от друго - Ло­комотив Пловдив има 200 хи­ляди фенове в страната, от които 10 хиляди са абсолютно екзалтирани. Те няма да прие­мат да дойде такъв като То­доров и да отреже главата на Локомотив. Ние сме наясно, че такива като него и Йорданов поемат ли веднъж ангажи­мент, за цял живот остават роби.

ЦСКА също имаше опасе­ния преди мача с Левски за съ­дията Николай Йорданов. По­добно на вас Стойчо Младе­нов изрази негативната си позиция спрямо рефера, но това с нищо не промени хода на събитията...
- Точно затова искам не са­мо да говоря, а да стигнем и до някакви действия. Ще из­мислим начин на бойкот, за да се чуе това, което искаме да кажем - а то е, че този рефер не е подходящ. И тъй като е показвал тенденциозното си отношение към нас, не можем с лека ръка да се оставим зави­сими от неговата свирка. Един съдия, като иска да попречи на един отбор, си има десетки начини как да го направи.

Съдийската комисия има сериозен аргумент за назначението му - това е рефер №1 в ранглистата...
- Да, това е аргумент, но има и друг аргумент и той е тенденциозното отношение на Станислав Тодоров към Локомотив Пд. Това, че някой е номер 1 в някаква ранглиста, по никакъв начин не гаранти­ра феърплея.

Много неща изприказвах­ме около този мач, но нищо не казахме за предстоящия ви двубой срещу Левски на "Лаута", който също има пря­ко отношение към евроквотите?
- Първенството е другият начин да стигнем до място в евротурнирите. Ние ще се борим да успеем и на двата фронта. Моето желание е Локомо­тив Пловдив да спечели всичките си 5 мача до края на сезо­на - четирите в А група и финала за купата. Излизаме сре­щу Левски само и единствено с мисълта за победа. В никакъв случай не подценяваме шансо­вете си в първенството. Предвид удара, който ни готвят във финала за купата, ние трябва да направим всичко възможно да завършим сред първите 4 отбора в шампио­ната. Имаме нелоши шансове дори за третото място.

Ако все пак успеете да се класирате за евротурнири­те, на кой стадион ще играе­те домакинските си мачове?
-Дай Боже да успеем. Напра­вим ли го, ще приемаме съперниците си на националния ста­дион "Васил Левски'.

Имате ли притеснения относно евролиценза на Локо Пд?
- Покрили сме всички крите­рии. Локомотив Пд е изряден и нямаме основание за притес­нение в тази насока. Ако всич­ко бе коректно, ние още мина­лата година трябваше да иг­раем в евротурнирите, но тогава някои хора, а и меди­ите си затвориха очите за не­редностите в Локомотив Со­фия. Ние не искахме да атаку­ваме този клуб от уважение към Николай Гигов и това, кое­то е вложил във футбола, но ако се спазваха правилата, ние, а не те трябваше да игра­ем в Лига Европа.

Има ли клубове, към които са налице просрочени задъл­жения от ваша страна и съ­ответно такива, които са некоректни към вас?
Не дължим пари на нито един клуб. Претенциите ни са относ­но договора на Карвальо с Левски от миналия сезон. В момента се съдим с Левски по този казус и вярвам, че ще спечелим.

Имате ли претенции от­носно мястото на провежда­не на финала за купата на България. Чуха се мнения, че сте предпочитали Стара За­гора, а не Бургас?
- Вижте, за нас няма значе­ние къде ще играем с Лудого­рец. Където и да е мачът, си­гурно е, че ще имаме в пъти повече фенове от тях на ста­диона. Ясно е, че на трибуни­те Локомотив Пд ще бъде по­бедител, надявам се това да се случи и на терена.

Какво ще се промени в клу­ба, ако успеете да стигнете до евроквота?
- Най-голямата промяна ще дойде от импулса, който ще получат всички, както аз, та­ка и футболистите, треньо­рите, служителите и най-вече феновете. Всички ще живеем с мисълта за евромачовете. Но нека първо стигнем до тях. Направим ли го, и селекцията ни ще бъде съвсем различна, а това от своя страна ще дове­де и до още по-силен следващ сезон в шампионата.
Още по темата: общо новини по темата: 26
09.05.2012
08.05.2012
07.05.2012
07.05.2012
07.05.2012
07.05.2012
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+3
 
 
селяните много превъзбудени - папагали , говеда...само сган някаква. Помаците даже за стадион се бъзикат - ей леваци - една поляна с насип имахте - вече и нея нямате - и моля без ние ЩЕ....минаха 20 години - вие все нищо
+6
 
 
Син боклук,ела да почистиш стадиона утре след мача!Как няма да сте с Лудокравец,нали ти си от синия фенклуб от Разград,помак недоносен!
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+8
 
 
Локомотив Пловдив е пловдивският отбор с най-много участия в европейските клубни турнири (общо 40 мача).
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: