Цвети: Чакам ви в София на Турнира на шампионките!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:46 / 25.04.2012
1557
Българската федерация по тенис представи официално логото на Турнира на шампионките в София и излъчи обръщението на Цветана Пиронкова на специална пресконференция в Гранд хотел "София".

Освен това бяха представени два конкурса - за избор на 10 културно-исторически обекта (по 5 в София и в страната) и за талисман на най-голямото спортно събитие у нас за 2012 година. Състезанието, в което ще участва част от елита на световния тенис, е от 30 октомври до 4 ноември в зала "Арена Армеец".

"За мен е голяма чест да бъда посланик на Турнира на шампионките, но също така е и отговорност. Благодаря на БФТ за предоставената ми възможност да участвам с "уайлд кард". Но аз се надявам да се класирам по право, т.е. да спечеля титла от турнир от категория "Интернешънъл", което е една от целите ми през този сезон. Нека превърнем през есента "Арена Армеец" в център на световния тенис! Чакам ви в София!", призова от екрана Пиронкова.

От 25 април до 31 май ще продължи конкурсът за избор на 10-те символа, които ще представят достойно България и града домакин София във филм. Той ще се излъчи в международни електронни медии през 2012 г., като част от промоцията на състезанието. Организаторите от БФТ предвиждат 5 от селектираните обекти да са от град София - домакин на Турнира за следващите 3 години, а останалите 5 обекта да са от цялата страна.

Обектите могат да бъдат архитектурни и исторически забележителности - като известни сгради, крепости, гробници, манастири и църкви, и други. Предложенията могат да бъдат и уникални исторически артефакти - известни съкровища, музейни експонати като автентични и традиционни предмети на бита, популярни находки от археологически разкопки и етнографски проучвания. Организаторите допускат и предложения свързани с традиционни обичаи като лазаруване, розобер, кукерски карнавали, нестинарски танци и други.

Предложенията от участниците в конкурса ще постъпват през официалната уеб страница на Турнира - www.sofia-tennis.bg в рубриката "Обратна връздка" до 31 май 2012 г. Резултатите от Конкурса ще бъдат обобщени и обявени в уебсайта на Турнира и страницата във Фейсбук до 8 юни 2012 година. Участниците в Конкурса ще получат правото за участие в разпределение на 5 двойни билета за един от дните на състезанието.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).